Opel Meriva 2015: lekstroom

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

ik heb een opel Meriva waarvan na enkele dagen de accu leeg is en de auto niet meer wil starten. Er zit al een nieuwe accu maar hier was het probleem niet mee opgelost.
Vandaag de lekstroom gecontroleerd en deze bedraagt als het voertuig in rust is 0,24 A. Is dit een acceptabele waarde?
Als ik zekering positie 25 (zekering is ook 25 A) uit de zekeringkast in de motorruimte haal is de lekstroom 0 A. Volgens het instructie boekje is deze van de ABS.
Kan iemand mij helpen aan een electrisch schema zodat ik kan achterhalen wat er nog meer door deze zekering gevoed wordt.

JJdiesel

Geplaatst door JJdiesel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 2 jaar geleden

Zekering 25 is van regeleenheid ABS. Je zegt, auto in rust. Na hoeveel tijd is dat?

JJdiesel (0), 2 jaar geleden

na ongeveer 15 min. zodra ik de auto op slot zet is de lekstroom 0,92A . daarna valt ie terug naar 0,42A dan brand alleen nog het handrem lampje, en daarna blijft hij op 0,24 A staan.
Zit alleen de abs regeleenheid op deze zekering of zit er toevallig ook nog iets anders op aangesloten?

jokertje (75) PRO, 2 jaar geleden

Maak de stekker /voeding van de abs unit maar eens los en dan opnieuw meten....als het dan rond de 0.4 is is het acceptabel...
In dat geval zit de voeding van de abs te klieren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.