290 bezoekers online

Opel Astra: Lichtdiode alarmsysteem & leeglopende batterij

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine

Hallo iedereen!

Ik heb ongeveer twee weken m'n rijbewijs (maar heb een flink stuk met begeleider gereden), en mag nu rijden met de Astra F van m'n moeder, die zij op haar beurt had overgekocht van een oud dametje. Deze dame reed er enkel één keer per week mee om boodschappen :) met als gevolg dat het amper 30,000 kilometer heeft. Probleem is wel dat het hierdoor heel lang heeft stilgestaan, te lang om goed te zijn waarschijnlijk.

Goed, mijn pa heeft het in de garage van een vriend helemaal laten in orde zetten (nieuwe olie, oliefilter, basic dingen eens checken, enz.) Probleem is echter dat de batterij altijd leegloopt. Dit was vroeger ook al zo, maar dat was omdat de auto nooit reed. Nu hebben we na de winter een nieuwe batterij ingestopt, en hebben we opnieuw hetzelfde probleem.

Deze morgen nogmaals getest: aan de batterij scheelt niets, er wordt ook stroom opgewekt en er blijven nergens lampjes branden. Als het contact wordt afgelegd, blijkt echter wel dat de batterij nog steeds stroom verliest (wat dus niet normaal is).

Bijkomend probleem is het alarmsysteem wanneer je de auto "mechanisch beveiligt". Normaal moet de lichtdiode dan eerst 10 seconden branden, en daarna knipperen. Bij mij knippert hij echter vlug de eerste 10 seconden, en dan gewoon. Volgens het boekje moet je dan een Opel werkplaats opzoeken.

Deze namiddag dus gedaan, maar daar waren ze niet echt behulpzaam; ze stelden eerst voor om een nieuwe batterij in te stoppen, ook al had ik gezegd dat deze pas nieuw was. Dan zeiden ze "dat ik hem maar eens een dag moest binnenbrengen". Ik ben er niet echt gerust op, aangezien ik als student geen grote factuur wil krijgen voor dingen die niet nodig waren.

Dus bij deze mijn vraag hier, omdat er misschien mensen zijn die ervaring hebben hiermee?

Kan het zijn dat de storing in het alarmsysteem ervoor zorgt dat de batterij leegloopt?

P.S.Ik krijg ook altijd een "schok" van de carrosserie nadat ik ermee gereden heb. Met de auto van m'n pa gebeurt dit nooit, dus ik vermoed dat dit misschien komt omdat er elektriciteit verloren gaat?

Alvast bedankt voor jullie hulp! :)

Sebbe73

Geplaatst door Sebbe73 , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

kleijn, 9 jaar geleden

probeer het eens op te lossen door het beveiligings sijsteem af te koppelen

en de schok die je krijgt zal van statische elektriciteit zijn
als het niet van de rekening was

Sebbe73, 9 jaar geleden

Ik krijg het beveiligingssysteem niet afzonderlijk losgekoppeld: onder de motorkap loop enkel een dikke met plastic omhulde buis weg, en die gaat ook naar andere zaken dus kan die moeilijk zomaar loskoppelen.

Dan wilde ik de zekering uithalen, maar die zit als enige "langs de achterkant van de doos", en daar raak ik niet aan, zelfs niet als ik dingen ga losvijzen...

kleijn, 9 jaar geleden

laat je het even in de garage van je vaders vriend doen
of bij een inbouw station

Sebbe73, 9 jaar geleden

Goed, ik ga morgen nog eens langs!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.