Opel Corsa: Mijn Opel Stottert

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200 (NZ U9)

Hallo, ik heb een oud Opeltje als werkauto op de kop getikt. De auto stotterde (en stottert nog steeds) om het leven, boven de 100 km is dat over, binnen de bebouwde kom met deze snelheid rijden is een beetje lastig. De bougies zijn vervangen, nieuw luchtfilter, ontstekinghuis, rotor, verdelerskap, carburateur nagekeken, ontsteking op tijd laten zetten. Vanmiddag kwam ik uit Leeuwarden vandaan en was bezig met invoegen, even doortrekken dus, waarna alle PK's verdwenen, hij zakte van 110 naar 75 km per uur en verder naar 50, gasgeven had geen zin meer, het was net of hij op 2 of 3 poten liep, dus gestrand langs de snelweg. Even laten staan (ongeveer 5 minuten) en daarna zo voorzichtig en rustig mogelijk mijn weg vervolgd, waarna hij zonder problemen geleidelijk de 120 haalde (top zit op 150). Wat mij opvalt is dat de carburateur helemaal geen lucht aanzuigt, je kan je hand er gewoon ophouden, hij blijft zonder terug te vallen in toerental gewoon doorlopen.
Ik heb inmiddels een barstende koppijn (panadol dus), voordat ik verdere stappen onderneem, in de brand steken of zo, hoop ik dat jullie misschien een antwoord kunnen geven.
Met vriendelijke groet, Pepco.

Pepco

Geplaatst door Pepco (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ruurt (0) PRO, 17 jaar geleden

Kun je je hand op de carburateur houden en blijft ie dan doorlopen??? Dan haalt ie dus ergens anders de lucht vandaan.
Jij hebt een probleem met valse lucht zou ik denken. Carburateurvoetpakking(drie maal woordwaarde) b.v.

Pepco (0), 17 jaar geleden

[quote=Ruurt]Kun je je hand op de carburateur houden en blijft ie dan doorlopen??? Dan haalt ie dus ergens anders de lucht vandaan.
Jij hebt een probleem met valse lucht zou ik denken. Carburateurvoetpakking(drie maal woordwaarde) b.v.[/quote]
Pakkingen zijn allemaal vervangen, ook die van het inlaatspruitstuk. Ik kwam er eigenlijk achter, doordat hij geen lucht aanzuigt via het luchtfilter, haal je het luchtfilter eraf loopt hij ineens een stuk sneller (van 900 tot 1300 toeren), blokkeer je het slangetje van de carburateur (onder) die normaal naar het luchtfilter loopt gaat hij langzamer lopen en dreigt de motor uit te vallen. Ik heb de truck met kruipolie geprobeert rondom de carb. en uitlsprt., maar kreeg geen verandering in toerental. Nee toch, straks een slangetje verstopt, ik mag het hopen.
Je hoort nog van mij. Groetjes, Pepco.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

welk slangetje
er zit er een voor de inlaatlucht temp regeling en een midden in filter voor stationair carter ventilatie
als die laatste is kan het zijn dat het ventiell stuk is of verstopt

Pepco (0), 17 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]welk slangetje
er zit er een voor de inlaatlucht temp regeling en een midden in filter voor stationair carter ventilatie
als die laatste is kan het zijn dat het ventiell stuk is of verstopt[/quote]
Alleréérst bedankt voor jullie snelle reacties.
Dunne slangetje. Dikke slang is voor de carterventilatie, dunne slangetje voor de temp regeling om het schotje te openen in het luchtfilter. Als het shotje geopend is (dat doet hij dus wel) wanneer de motor op temparatuur is, moet je toch enigzins aanzuiging moeten hebben, anders zou je motor toch geen fatsoenlijk mengsel krijgen en heeft je luchtfilter geen zin. Ik denk dus nu dat, wat jij zegt het ventiel stuk is of verstopt.
P.s. Wanneer ik de olie vuldop eraf haal spat de olie eruit... (oliepijl is normaal).

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

je schrijft geen aanzuiging op carburator
maar op de luchtfilter reagert dat niet
hier zit veel lucht lekkage op
je mooet echt op de carb proberen
als dat kleine slangetje naar die klep loopt is die waarschijnlijk lek
of je hebt niet goed geschreven wat je hebt geprobeerd

Pepco (0), 17 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]je schrijft geen aanzuiging op carburator
maar op de luchtfilter reagert dat niet
hier zit veel lucht lekkage op
je mooet echt op de carb proberen
als dat kleine slangetje naar die klep loopt is die waarschijnlijk lek
of je hebt niet goed geschreven wat je hebt geprobeerd[/quote]
Ik ben weer terug: bovenop de carb geen aanzuiging, dan heb je dus ook geen aanzuiging aan het eind van je luchtfilterbehuizing (zo kwam ik er dus achter). Ook bij het gasgeven (openen van gasklep) geen aanzuiging op de bovenkant van de carb. Ik zal morgen opnieuw de hele handel controleren op "lekkage", misschien heb ik wat over het hoofd gezien. Bedankt tot zover, ik hou jullie op de hoogte.
Groetjes, Pepco.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

werkt de rembekrachtiger nog
als de slang vd rem bekrachtiger wordt losgetrokken en af gedicht(duimpje) slaat ie dan af /zuigt wel door het injector huis/carburateur
zo ja dan denk ik dat de rembekrachtiger stuk is

Pepco (0), 17 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]werkt de rembekrachtiger nog
als de slang vd rem bekrachtiger wordt losgetrokken en af gedicht(duimpje) slaat ie dan af /zuigt wel door het injector huis/carburateur
zo ja dan denk ik dat de rembekrachtiger stuk is[/quote]
Valse lucht inmiddels gevonden, inlaatspruitstuk niet goed vastgezet. Slang van de rembekrachiger losgetrokken, begint onregelmatig te lopen, goed teken dus? Stationair loopt hij bijna 100%, af en toe slaat hij nog over.
Tijdens een proefrit nog steeds dezelfde problemen, stotteren dus. Wat ik nog denk: misschien is de katalysator kapot, demper los en verbrokkeld, komt dan in de uitlaat terecht en blokkeert de uitlaatgassen, heb ik eerder ondervonden bij een Hyundai. Of misschien is het brandstoffilter aan vervanging toe...

Ik hem vanmiddag laten keuren in de garage.
Over het stotteren (katalysator stuk - filter komt af en toe scheef te liggen en blokkeert de uitlaat) hoef ik niet meer in te zitten, de Opel blijkt rijp voor de sloop...
Iedereen in ieder geval hartelijk dank voor de reacties.
Groetjes, Pepco.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.