Opel vectra: Motor houdt regelmatig in. Stationair onregelmatig

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dti

Hallo,

Mijn vectra heeft het volgende probleem:

Zo nu en dat tijdens een rit houdt de motor even in. Als dit probleem speelt en ik laat de motor stationair draaien, dan varieerd het toerental. Van bijvoorbeeld 1100 toeren tot dat hij bijna afslaat en dat gaat zo maar door. Ik kan er niet achter komen onder welke omstandigheden het ontstaat. Ik weet wel dat het erg vervelend is!!

Wie kan me helpen

Peter_Bo

Geplaatst door Peter_Bo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (30) PRO, 15 jaar geleden

peter laat het storinggeheugen eerst eens uitlezen misschien is het iets met de egr.

groetjes jan.

Peter_Bo (0), 15 jaar geleden

[quote=jan T]peter laat het storinggeheugen eerst eens uitlezen misschien is het iets met de egr.

groetjes jan.[/quote]
Hoi Jan, Bedankt voor je reactie.
Het geheugen is uitgelezen, maar daar staat geen storing in. Wat ik er nog even bij moet vertellen is dat een maand geleden heb ik redelijk ver in de reserve van de tank gereden. Vlak voor ik bij de pomp kwam hield de motor een paar keer in. Daarna getankt en niet veel meer gemerkt. Maar een paar dagen later kwam het weer terug. Voor de zekerheid hebben we eerst het brandstoffilter vervangen. Deze was zwart met nogal wat drap in het filterhuis. Dit is gereinigd en er is een vloeistof in het filterhuis gedaan die eventuele vervuiling verderop in het brandstof systeem zou moeten verwijderen. Dit leek een oplossing voor ongeveer een week. Heel af en toe hield hij heel kort in, maar is nu weer terug in alle hevigheid. Ik twijfel ook of het hier iets mee te maken heeft.

Groeten Peter

jan T (30) PRO, 15 jaar geleden

nou dan zou ik de egr klep eens los maken en kijken hoe het dar met de vervuiling zit.

groetjes jan.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het brandstoffilter zwart is kan het zijn dat je verstuivers lekken op de O-ringen, er gaat dan motor-olie mee via de terug-voer-leidingen.

Als je de terug-voer-leidingen bij de verstuivers los trekt en even met een vacuumpomp op de tuitjes zuigt kan je vaak zien dat er motor-olie mee gezogen wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.