Opel Omega 2.0 16V: Motor loopt hard stationair

Bouwjaar: 1997

Mijn oom heeft een Omega die rond de 1900 toeren stationair blijft lopen. Echter, dit doet ie niet altijd. Soms dan slaat ie spontaan af wanneer de koppeling en de rem in worden getrapt, en het komt ook vaker voor dat ie gaat zagen tussen de 900 en de 1900 toeren. Motordiagnoselampje gaat niet aan. Waar moet ik dit in zoeken??

Mikel

Geplaatst door Mikel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklep reinien.
Stappenmotor reinigen.

alle vacuum slangen nakijken

Willem

dirk2281 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Mikel maak de LFR-klep schoon en maak het gaatje open waar de carterontluchtingsslang zit aangesloten,want deze zit hoogstwaarschijnlijk verstopt(haal de slang los van het kleppendeksel,de dunne slang en blaas erdoor].
Indien het probleem zich voor blijft doen vervang dan de LFR-klep

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Daar heeft mijn astra ook last van.
Ik heb al de 2 vacuum klepjes vervangen, de stappenmotor, nieuwe slang naar me rembekrachtiger toe, ontluchting,vacuum slangen vervangen en nog blijft hij het doen.
Het enige wat nog niet vervangen is bij mijn astra is de rembekrachtiger en de MAP sensor.

Groetjes
Astra Rijder

Mikel (0), 18 jaar geleden

Ik heb vanavond het gasklephuis gereinigd (die was smerig!) en de stappenmotor gereinigd. Auto heeft pas 120.000 gelopen dus vond het toch raar dat ie zo vies was. De dikke en dunne carterontluchtingslangen waren beide heel zacht geworden door de olie(damp) dus die bestel ik morgen ook maar ff. Maar iig, de auto dat het nu (nog) perfect! Iedereen hartstikke bedankt!

groetjes Mikel

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bestel meteen even een originele modificatieset om de carterdampen te verminderen die boven je gasklep komen.Deze bevat een dampreservoir,slangen en een banjobout met een grotere opening voor ONDER de gasklep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.