Opel Astra: Motor ombouw

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,

Is het mogenlijk om een astra 2.0 dti blok uit 2000 zonder al te veel problemen in een astra 1.7 dti uit 2000 te plaatsen.
Heeft iemand hier al ervaring mee en of zijn er mensen die mij hierover kunnen adviseren.Heb mijn 17 dti laten tunen en heb nu een vermogen van 115 pk en een koppel van 251 Nmeter. Wat ik wil verbeteren en daarvoor wil ik dat zwaardere blok er in hangen is dat ik meer levendigheid onder de 2000 toeren wil hebben. Onder de 2000 toeren is de auto niet vooruit te trappen.

Graag jullie advies of ervaringen.

Groet,
Mark

Mark7250

Geplaatst door Mark7250 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Alles is mogelijk maar bespaar je een hoop werk en moeite want er zijn altijd onverwachte dingen waar je tegen aan gaat lopen.
Denk dan aan koeling,uitlaatsysteem,koppeling enz.
Ik zou deze auto inruilen en een andere kopen.

Hans

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Je gaat hoogst waarschijnlijk problemen tegen komen bij de elektronica. 2.0 dti gebruikt een ander type motorregelsysteem. De vraag is of de kabelboom nog past. Anders moet je eigen regelsysteem speciaal geprogrammeerd worden voor de 2.0 liter. Speciaal betekent meestal duur.

Mark7250 (0), 18 jaar geleden

Volgens Opel-Tuning.nl is alles het zelfde en moet overzetten geen probleem zijn. Heb een 2.0 blok gevonden voor 1350 euro. Wat zijn ongeveer de kosten die ik extra zou kunnen krijgen. Heeft er uberhaupt al iemand zo'n ingreep gedaan bij zijn auto.

venedijk (0) PRO, 18 jaar geleden

kan wel maar je krijgt zeker problemen met uitlaat en kabelboom. doe je het toch zoek dan een 2200. die heeft dezelfde afmetingen dan een 2.0 alleen heeft deze een variabele turbo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.