Opel Vectra: niet starten vectra b 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 xel 16v

Laatste dag vakantie de boot af in den helder vanuit texel.Ik start de auto en deze slaat gewoon aan.Halve minuut later slaat hy af en start niet meer.Duwen de boot af dus!!!!!!! Anwb meet foutcodes op de 1e 2e en 3e injector. Hy zoeken en blykt het hoofdrelais geen massa te hebben. Nooddraadje tussen massa van t relais en de accu,auto loopt als n zonnetje....maarwaar kan ik deze storing gaan zoeken nu?????????????????help!!!!!!!!!!
alvast bedankt voor je reactie,adri

a3berk

Geplaatst door a3berk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Witte Ad (0) PRO, 16 jaar geleden

hoofdrelais krijgt voeding via contactslot en zekeringkastje, dat word pielen in het dashboard..

a3berk (0), 16 jaar geleden

supersnelle reactie zeg! Dank je.maar... spanning is er wel op het relais,alleen massa valt weg.By koude motor kan ik m wel starten zonder de nooddraad naar massa en wanneer de motor warm is lukt dat niet meer zonder deze noodoplossing.brandstoftoevoer is er op dat moment ook niet meer.
nog bedankt voor je snelle reactie

Witte Ad (0) PRO, 16 jaar geleden

Of je massastrip van blok naar chassis/ van accu naar chassis oid. zit los (accu loshalen, ohmmeter ertussen en wrikken met de kabels)
er zitten twee relais in een bakje ( bij de remvloeistof) de ene is voor de brandstofpomp, de ander voor de rekeneenheid.
doet een van de twee het bij contact aanzetten, dan kun je de massa doorlussen, maar ik geloof dat verhaal niet helemaal van die massa.. je kunt het simuleren met een draad vanaf de accu.

a3berk (0), 16 jaar geleden

wat een snelle service! morge ga ik de massa van het blok en accu checke. Inderdaad in die zwarte bak naast dev remvloeistof zitten 2 relais. anwb chechte eerst benzine toevoer.Toen deze geen brandstof gaf kwam hy by 1 van die 2 paarse relais en constateerde dat deze wel werkte maar geen massa had. Vandaar dat hy dat draadje naar accu heeft gelegd.Morge ga ik zoeken< nogmaals bedankt

Witte Ad (0) PRO, 16 jaar geleden

Hatsee

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

massa wordt aangestuurd door de motor computer.

a3berk (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je reactie autodokter. Heb inderdaad al net geprobeerd massa te maken tussen blok , accu en chassis,maar dat heeft verder geen resultaat.Ik heb verder geen idee waar ik het nu nog zou kunnen gaan zoeken,jy misschien nog?

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

massa wordt aangestuurd door motor ecm als krukastoerental signaal wordt ontvangen. is de krukassensor niet defect?

a3berk (0), 16 jaar geleden

als deze defect zou zyn dan zou hy toch ook moeten uitslaan waneer hy op lpg loopt?koude motor start oke en waneer hy warm word slaat hy af.dit in de benzine stand.ik kan m dan nog wel starten dmv dat nooddraadje.in gasstand start hy dan dus ook nie.g3.motorwarm op gasstand is oke en blyft lopen.merk ik helemaal niets vreemd.dank voor je advies

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

het lpg verhaal was ik inderdaad al vergeten. ik ben het met je eens. maar wat de reden is dat het massasignaal niet aankomt op het relais is mij een raadsel. ik zou de massadraad gaan doormeten totaan de motorcomputer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.