Opel Corsa: olie bij koelvloeistof

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z14XEP, Motorinhoud (cc): 1400

Begin morgen aan een corsa D met Z14XEP motor. Loopt verder goed. Echter komt olie bij de koelvloeistof. En ook redelijk wat vocht bij de olie.
Ga zelf uit van of een koppakking lekkage rond het oliekanaal (dat de druk daar hoger is als in het koelsysteem)
Vervang dan uiteraard ook distributie en waterpomp. Echter zou ik graag willen weten of er nog anderen zijn die dit probleem ook hebben gehad.
Dat er evt ook wel eens gescheurde koppen zijn ofzo? Of dat het juist enkel een pakking van het distributie huis is ofzo?
Bij twijfel laat ik de kop afpersen. Maar zou graag horen of er anderen dit probleem ook al hebben gehad.
Grtz en thnx alvast.

fury373

Geplaatst door fury373 (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ernst2884 (0) PRO, 7 jaar geleden

Als de motor verder goed loopt en de slangen niet verharden (druk opbouw in het koelsysteem), denk ik dat alleen de distributiepakking lekt. Die is te vervangen zonder het carter te demonteren, maar het is wel een beetje knoeien om hem op de paspennen te krijgen.
Succes, Nico.

fury373 (0) PRO, 7 jaar geleden

Distributie pakking was iets vaag, Rond koelkanaal zat er vloeibare pakking aan. Dus er is wel eens aan gerommeld.
Kon niet direct een spoor van lekkage zien aan deze pakking. En daar klant zekerheid wil.. toch maar de kop gelicht. Maak nu alles goed schoon. En dan zijn deze opties al weg. Komt gelijk nwe distributie op uiteraard.En alles goed spoelen.

Zijn dit koppen die geregeld scheuren? Of eigenlijk nooit? Bij twijfel laat ik hem alsnog afpersen. Zou het erg vinden als er toch iets intern niet goed zat. En klant wil zeker zijn dat het niet terug komt.

Thnx iig :)

fury373 (0) PRO, 7 jaar geleden

we hebben op zeker gespeeld. Kop eraf, laten afpersen, revisie bedrijf heeft hem voor de zekerheid zelfs nog lichtjes gevlakt, Netjes alle pakkingen, kopbouten en volledige distributie inclusief tandwielen etc vervangen. Als ook de waterpomp.
Motor zou nu toch weer een tijd mee moeten kunnen :)
Motor loopt netjes. Voor alsnog geen tekenen dat er nog enige problemen zouden zijn. Expansietankje mooi schoon nu.

Grtz!

DRAZ (0) PRO, 7 jaar geleden

[quote=ernst2884]Als de motor verder goed loopt en de slangen niet verharden (druk opbouw in het koelsysteem), denk ik dat alleen de distributiepakking lekt. Die is te vervangen zonder het carter te demonteren, maar het is wel een beetje knoeien om hem op de paspennen te krijgen.
Succes, Nico.[/quote]

ernst2884 heeft gelijk. Distributiepakking is een klassieker bij deze motoren.

fury373 (0) PRO, 7 jaar geleden

Tot op heden niks meer gehoord van klant.. en als er wat zou zijn hadden we dat nu inmiddels vast wel gehoord. Dus auto prima in orde lijkt me zo. Kan ook haast niet anders. Wrs gewoon die distripakking geweest. Maar ok. Met alles nw is men idd zeker :)

Grtz!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.