Opel Agila: Oliedruk te hoog

Bouwjaar: 2001

vervolg op eerder gemeld probleem met deze opel, de olie druk is veel te hoog, deze bedraagt 4.5bar stationair,hierdoor pompen de klepstoters op, alles al geprobeerd,veer in oliepomp huis al vervangen(origineel),kop al gedemonteerd om te kijken of er een olie kanaal verstopt zat,niks gevonden.

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 PRO , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

Siem Bijman PRO, 16 jaar geleden

Voorgeschiedenis vertellen kan wel eens helpen om dit probleem te helpen oplossen Pieter.Heeft de auto bv net een beurt gehad en is er een verkeerd oliefilter gemonteerd? Is de klant met een bloedgang teruggekeerd van een vakantietrip naar Spanje? Of iets anders kan dit misschien veroorzaken.Uit zichzelf kan dit zou ik zo zeggen niet spontaan optreden....

pulsejetrofiel, 16 jaar geleden

graag het eerder vermelde probleem ( heb ik gemist)
, uitval op toeren mischien?

PIETER9040 PRO, 16 jaar geleden

Probleem opgelost. deukjes in klepgeleiderol, de te hoge olie druk blijkt in de praktijk heel gewoon terwijl in de werkplaats dokumentatie staat dat deze niet hoger mag zijn dan 1.5bar. door deze deukjes in de rol pompt er op dat punt steeds een beetje meer olie in de stoter tot deze op een gegeven moment de klep open laat staan en de compressie weg valt dit word door de ecu gelijk gedetecteerd en word de injector uit geschakeld. allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.