Opel Corsa 1.5 TD: Oliekeerring

Bouwjaar: 1996

Vandaag mijn corsa op een brug gehad vanwege een (minimieme) olielekkage. Nu blijken de oliekeerringen aan beide kanten (nokkenas en poeliekant ??) aan vervanging toe. Ik rijdt hier al een tijdje mee (8.000km). Mijn vragen
-Hoeveel kosten vervanging bij dealer bij benadering?
-Hoe slecht is het om door te rijden tot de volgende onderhoudsbeurt (olieverbruik lijkt niet hoger momenteel, dus lekkage is echt miniem)?

BVD,
Kasper

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

als er geen strepen olie langs je motor zichtbaar zijn en geen druppels op parkeerplaats liggen zou IK ermee doorrijden. Auto is immers 8 jaar oud en zal waarschijnlijk meer dan 150 dkm gelopen hebben

kasperht (0), 19 jaar geleden

De dealer er maar even naar laten kijken. Blijkt dat de carterpakking lekte, en dat de olie door de rij-wind over het motorblok werd 'geblazen' waardoor het leek alsof de lekkage bij de keerringen zat. Pakking is vervangen. Olielekkage is voorbij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.