Opel Astra GL: Olielampje brand niet tijdens contact

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik zit met een vraag over me olielampje.
Als ik me contact omdraai nog 1 stand voor de start branden alle controlelampjes (accu,motercheck,handrem) maar me olielampje brand [u]niet[/u]. Ik heb deze auto nog maar een paar dagen en ik weet toch zeker dat hij het in het begin wel deed.

Zelfde eufel heb ik met me interieur verlichting; bij me kachel en ventilator knoppen, deden de lampjes het wel, maar zijn nu beide(2 lampjes, L en R) uitgevallen. Na een tik deden ze het weer, maar nu doen ze het helemaal niet meer.

Ik weet niet of het een zekering is dat is doorgebrand waar beide op aangesloten zitten...(?)

Martin_D

Geplaatst door Martin_D (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Van olielampje is de zender stuk. Zit achter de voorste krukaspoelie waar de V-riem overheen loopt. Zit 1 draad aan. Kost 'n paar euro.
Bij de kachelbediening zijn gewoon de lampjes stuk. Kun je vervangen.

Gr.

Martin_D (0), 17 jaar geleden

[quote=Averdonk]Van olielampje is de zender stuk. Zit achter de voorste krukaspoelie waar de V-riem overheen loopt. Zit 1 draad aan. Kost 'n paar euro.
Bij de kachelbediening zijn gewoon de lampjes stuk. Kun je vervangen.

Gr.[/quote]
Oke harstikke bedankt,
Wat die kachelbediening betreft, ken het nog een reden hebben dat eerst de linker en een dag erna de rechter de geest geeft. Kan het te maken hebben met met het 'dashboardlicht dimmer' Of is het gewoon slijtage van de lampjes.

roygsi (0), 17 jaar geleden

ligt gewoon aan de lampjes,. vervang meteen zoveel mogelijk lampjes als je toch de boel los hebt anders heb je volgende week weer een kapotte

Martin_D (0), 17 jaar geleden

[quote=roygsi]ligt gewoon aan de lampjes,. vervang meteen zoveel mogelijk lampjes als je toch de boel los hebt anders heb je volgende week weer een kapotte[/quote]
Ja, daar heb je gelijk in, nu is niet alleen me linker en rechterkant van me lampjes kapot, nu in het lampje van me achterruit verwarming ook al gesprongen.
Moet je voor het vervangen je halve dashboard eruit halen, want via me radio-gat(had ik ergens gelezen) ken ik geen lampje bekennen.

Wat me olielampje betreft, deze doet het weer. Het probleem lag aan me std. radio van opel. De zekering achterin de radio was gesprongen, dus de radio deed het ook niet meer.
Toen ik deze had vervangen deed me olielampje het ook weer.

buzzin (0), 17 jaar geleden

http://www.steve010.nl/
En dan tutorial, voor astra F (ook andere types...maar die heb je niet :) )

Is bedoeld om leds in te bouwen, maar het laat wel zien hoe je alles los moet halen.
Via het radio gat zou je bij lampjes van de verwarming enzo moeten kunnen, bij latere modellen niet......al heb ik dat zelf nog niet gecontroleerd (heb een astra uit 97)

roygsi (0), 17 jaar geleden

inderdaad die site

en je achterruitverwarmingsknoplampje ( met 4xwoordwaarde) vervang je door de knop uit te trekken, schroevedraaiertje in het gat aan de onderkant, pielen en aan de knop trekken.
daarna het schakelaartje erachter eruitwippen door aan beide kanten een schroevedraaier erin te steken en dan schuif je die er zo uit, dan zie je je lampje. haal die eruit met een platbektang, en pas op met je nieuwe lampje dat je die niet te hard in de fitting duwd, anders duw je zo de fitting mee naar achteren.

succes maar moet wel lukken toch!

Martin_D (0), 17 jaar geleden

Ik zal binnenkort nog wel ff kijken of ik die lampje zie zitten,
Nu weet ik teminste hoe ik ze moet vervangen, dus nu zal ik ook wel ff wat gerichter kijken.

buzzin (0), 17 jaar geleden

Hey roygsi, als het dan toch over lampjes gaat.....
Weet jij hoe je het lampje achter de binnencirculatie knop moet vervangen? (als die er in zit....hij doet niets bij mij)
Gewoon knop eruit wrikken?

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Kapje van deze knop kun je zo naar voren er af trekken en lampje vervangen. Kijk even uit: er zitten 2 veertjes achter !!
Verwarmingslampjes kun je inderdaad via het gat van de radio vervangen.

Gr.

roygsi (0), 17 jaar geleden

ja als je die knop eraf hebt gewipt met weer een schroevedraaier ofzo, dan zitten er 2 veertjes om de 2 pennetjes aan de achterkant van de knop, die kunnen weleens vallen dus ff je deuren dicht houden. ook liggen er 2 messing wieltjes van een peer mm achter de knop. ook ff op letten dat ze er niet uitvallen

en het was trouwens bij deze knop dat je erg moet uitkijken dat je het nieuwe lampje niet te hard in de fitting drukt

maar uitleg is eigelijk onnodig, als je de knop eraf wipt zie je zo hoe het zit, net als bij de achterruitverwarmings knop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.