Opel Meriva: oliepeil

Bouwjaar: 2003

Beste

Ik ben net de gelukkige eigenaar van een Meriva 1.6 8v, nou ben ik er achter dat deze wel wat olie lust is dat normaal bij deze motor. Mijn oliepeil was laag alleen nog geen lampje maar bij het opendraaien van de oliedop om te vullen zat een soort van vanillevla achtige substantie in de dop en op de rand, wat is dat? Nou had ik gevuld tot de helft van de peilstok dus er kon nog een beetje bij, peil ik opnieuw zit hij een 1 mm boven het max. Is dit een groot probleem? Met vriendelijke groet Joe.

Joe5493

Geplaatst door Joe5493 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

sludge heet die stroperige zooi; komt vaak voor bij auto's die veel korte stukken rijden en/of een motor die niet warm genoeg wordt. en 1mm boven peil zou ik me geen drukte over maken!!

Santa (0), 18 jaar geleden

Idd, die troep ontstaat doordat condens niet goed via de carterventilatie uit de motor kan worden verwijderd vanwege veel korte stukjes rijden OF veel te snel in een te hoge versnelling rijden met te weinig toeren.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Joe

maak je daar inderdaad maar niet druk over!

1mm kan echt geen kwaad hoor,en die sludge ook niet!maar zoals al gezegd is,motor word niet goed warm,of veel korte stukjes,

rij maar eens een goed stuk dan zal je zien dat het ver verdwenen is.

Stefan

Joe5493 (0), 18 jaar geleden

Beste mensen,

Bedankt voor jullie uitleg en advies.

MvG
Joe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.