Opel Corsa: Opel Corsa met enkele problemen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Hallo,

Ik heb nu reeds twee jaar mijn corsaatje en ben er in principe heelerg blij mee. Alleen er zijn een paar rare dingen mee aan de hand.

probleem1:

Bij sommige drempels als ik daar vanaf rijd dan hoor je een klap dat lijkt alsof er metaal op metaal klapt. Het vreemde is dat dit alleen bij bepaalde drempels gebeurt. Bij anderen hor ik helemaal niks. Mijn uitlaat heeft een keertje losgezeten, maar deze is toen eigenlijk gelijk weer vastgezet. Ik verdenk eigenlijk dat dit niet goed genoeg gebeurd is waardoor er toch nog teveel speleing is. De schokdempers achter denk ik niet dat dat het is, want dan denk ik dat het eerder bij elke drempel zou zijn en niet bij bepaalde hoge of steil aflopende drempels. Heeft iemand misschien een idee?

Probleem2:

Ik heb gemerkt als ik gewoon langzaam optrek als ik bijv in de file rijd Dat mijn corsa heel erg begint te schudden. Mijn banden controleer ik twee wekelijks op spanning. Heb geen idee waar het vandaan komt. Als ik harder ga rijden neemt het af, maar blijft wel wat aanwezig, maar ik voel het dan niet meer zo erg. Maar een bijrijder naast me of die achterin zit voelen het wel degelijk. Ik heb ergens gelezen dat het misschien mijn banden zijn in combi met slechte uitlijning. Mijn stuurt trilt op momenten ook ende hevigheid hiervan verschilt. Maar hij heeft niet de neiging om naar rechts of links te trekken. Heeft iemand een idee waar ik op zou moeten letten.

Probleem3:

Dit probleem is me paar dagen terug opgevallen. Als ik mijn verwarming aanzet op warm en ik zet de blazer aan blijft de lucht die eruit komt koud. Als ik de blazer uitzzet heb ik wel warme lucht. Op zich is dit met dit weer niet echt een probleem, maar tegen de winter wil ik wel dat dit probleem opgelost is. BEn best benieuwd wat dit nu weer is.

Het zijn nogal wat problemen, maar probleem1 heb ik al eens naar laten kijken en bij het maken van de uitlaat was het een tijdje weg, maar begin het nu weer te horen. Probleem2 en 3 is meer een recentelijk probleem, want heb niet zo heel lang geleden nog een grote beurt gedaan aan mijn corsaatje van een paar honderd euries zucht. Hoop eigenlijk dat het allemaal wel meezal vallen ook kwa kosten zwem als studentje niet echt in het geld ghehe.

Ik wil jullie alvast bedanken voor mogelijke reacties,

groeten dadio25

dadio25

Geplaatst door dadio25 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

probleem1 uitlaat slaat tegen onderkant chassis goed bevestigen
probleeem 2 kapotte fusee kogel cq stuurkogel reparen laten uitlijnen en balanceren
ga er van uit dat je niet in zijn vierde gang file rydt
probleem 3 probeer eens een nieuwe thermostaat.
nou zoals je ziet valt het allemaal wel mee.
trouwens studentjes hebben een gratis ov kaart
een mooi alternatief.
mvg willem2

dadio25 (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Dankje wel voor je antwoord :)

Hmm je verdenkt ook al me uitlaat.

Bij probleem2 heb ik het vandaag weer gehad met het langzaam rijden alleen dan is het net alsof het achterwiel aan de bestuurders kant last heeft van een fikse bobbel ofzo. Heel raar gevoel.

Hmmm een nieuwe thermostaat als dat het zou zijn, zou helemaal perfect zijn.

Haha ik weet dat studentjes dat hebben. Het is alleen dat een auto af en toe een stuk makkelijker is en ik heb altijd pech met openbaar vervoer haha.

kleijn (0), 15 jaar geleden

even kijken of je band niet kapot is

dadio25 (0), 15 jaar geleden

Hmmm,

Dat zou idd ooknog kunnen. maar gelukkig wilde ik me achterbanden binnekort toch al laten vervangen. Misschien gelijk de wielen zelf ook even laten controleren op vervormingen.

groeten

Astra 1.4 (0) PRO, 15 jaar geleden

Probleem 1 kan ook van je ophanging vooraan komen maar dit is moeilijk te zeggen. De silent blok van de triangel durft wel eens kapotgaan.

2 -> Je banden eens laten uitbalanceren en miss ligt het aan de soort band.

3 -> controleer je koelwater, thermostaat en kachelradiateur.

dadio25 (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Dat heen en weer bewegen van mijn auto bij probleem 2 is het echt te vergelijken als een fiets met in zijn achterwiel een fikse slag...

Maar goed vandaag maar ff wat wielen omwisselen.

Hou jullie op de hoogte

kleijn (0), 15 jaar geleden

zou dat de oplossing zijn ??

dadio25 (0), 13 jaar geleden

hallo,

Ik heb mijn corsaatje inmiddels verkocht.

Probleem 1 kwam door een zeer verrotte uitlaat. Het laatste gedeelte was van binnen helemaal weggeroest. waardoor het uiteinde eraf is gegaan. Maakte een herrie kan ik je wel vertellen.

Probleem 2 kwam door kapotte wiellagers op de achterwielen. enorm veel speling.

probleem 3 niet meer naar laten kijken.

Daarom had ik besloten om de corsa te verkopen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.