Opel Corsa: Opel valt uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 inj.kat

De cors van mijn vriendin is nu 3 keer stil gevallen onder het rijden. Meestal bij het afremmen voor een rotonde of iets dergelijks. Dan valt hij uit zonder dat je er erg in hebt. Alle lampje branden die normaal ook branden als je de auto op contact zet. Hij wil dan meestal ook niet meer starten. Gaat wel rond maar slaat niet aan. Na 15 min starte hij tot nu toe weer probleemloos en reed hij weer honderden km's perfect. Probleem is nu 3 keer voorgekomen.

Valt er aan deze oude type's ook al iets uit te lezen? Zou het hem in de ontsteking zitten?

Pietjo

Geplaatst door Pietjo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BGoossens (0), 13 jaar geleden

Hoi Pietjo

Ik ben geen expert maar heb zelf een Corsa uit 92 gehad met dezelfde problemen (auto is ondertussen overleden door een defecte koppakking)

Bij mij zat het probleem in de stekker van de halgever (stekkertje zit ergens in de buurt van de verdelerkap). Na die stekker goed schoon te hebben gemaakt en doorgemeten te hebben was het probleem verholpen. Ook kan het geen kwaad de verdelerkap eens goed schoon te maken en de rotor.

Als je injectie hebt wel. Carburateur niet.

Hopelijk heb je er iets aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.