Opel Vectra: Opel Vectra B Zoemend geluid rook onder de motorkap

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Goede avond, sinds 2 dagen heb ik problemen met mijn vectra, het begon ermee dat het lampje van de motormanagement ging branden en vervolgens uitging na 20 seconden. Het opelboekje er bij gepakt en stond in dat ik ermee naar de dealer moest.

Onderweg naar de dealer valt de motor stil als hij laag in de toeren zit (remmen, op rotonde's rijden) Ook wanneer ik stil sta slaat hij constant af.
Vervolgens uit laten lezen bij de dealer en niks bijzonders te vinden behalve dat er werd aangegeven dat er een lage accu spanning is.

De accu is pas nog vervangen in December 2013.

Vervolgens heeft dit aangehouden het afslaan van de motor in lage toeren.

Ik rijd net naar huis en hoor een hoog zoemend geluid onder de motorkap en de motor slaat af terwijl ik circa 60 km per uur rijdt en alle lampjes gaan branden stuurbekrachtiging valt uit etc..

auto stil gezet en kwam een pluimpje rook omhoog op de plaats waar ook de dynamo zit.

Nu is mijn vraag is het de dynamo die deze problemen veroorzaakt heeft en heeft de dynamo het begeven?? of speelt er iets anders.

De auto start gewoon en loopt nu goed zonder uit te vallen. Ga er verder niet met rijden aangezien er wat rook te zien was.

Ik hoor graag wat jullie er van denken aan de hand van mijn beschrijving.. Alvast bedankt voor de reactie

bijsters

Geplaatst door bijsters (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (2100) PRO, 10 jaar geleden

Laat in de garage waar je ook geweest bent om de boel na te laten kijken , je verhaal los , en laat ze de dynamo en alles wat daar in de buurt zit goed na kijken , want in mijn ogen is de vorige keer onvoldoende aandacht besteed aan de klacht.
Lijkt me iets met de multiriem of iets wat vast/dreigt te lopen/loopt.
Stukje coulance bedingen.

bijsters (0), 10 jaar geleden

bedankt voor het advies ik ga morgen sowieso langs de garage maar was alvast benieuwd wat men er van dacht

bijsters (0), 10 jaar geleden

De garage is dicht tot komende maandag dus wordt maandag pas naar de garage zolang de auto van mijn vriendin gebruiken.. als ik meer weet horen jullie het ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.