Opel Vectra: Opel vectra motorstoringslampje

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8NZ

Hallo allemaal,

Mijn vectra heeft het volgende probleem na het vervangen van de koppakking. Het motorstoringslampje begint te branden nadat de auto 5 seconden gestart is. als je de auto warm start krijgt de motor veel te veel benzine, wat gepaard gaat met zwarte rook en benzinedampen uit de uitlaat.
Inmiddels zit er een andere injectie op (volgens de leverancier van een goedlopende vectra) en is de temperatuursensor vervangen.
als je de storingscode uitleest met een paperclip tussen contact A en B van de service stekker, en vervolgens het contact aanschakelt, knippert het storingslampje 1 maal langzaam en 5 maal iets sneller. Op de website van Opeltje staan wat foutcodes, daaruit maak ik op dat de temperatuursensor te hoge of te lage spanning krijgt.

ik overweeg de auto nog eens uit te laten lezen bij de garage en eventueel opnieuw te laten programmeren. Maar inmiddels heb ik al behoorlijk wat uitgegeven en ben ik wat huiverig om bij Opel binnen te lopen. Uitlezen kost 40,-- en daarna 78,-- per uur.

wie kan mij nog verder helpen?

Groet Maarten

Maartjuh

Geplaatst door Maartjuh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Maartjuh (0), 18 jaar geleden

nog vergeten om te vermelden dat de lambda sonde een voltage tussen 0,2 en 0,7 volt krijgt.

Maartjuh (0), 18 jaar geleden

wel hier dan de oplossing: de temperatuurzender was kapot! 60 eurie(incl montage) en we knallen weer lekker op de weg.

even ter info: Wat je ook vervangt aan de injectie, stappenmotor, of totaal, er is maar een softwareprogramma leverbaar tot bouwjaar 96. Hoop dat dit klopt...
verder heb ik veel geleerd over het multec systeem van Opel. Bedankt vrienden van Problemcar. jullie topics en websitevermeldingen hebben me goed geholpen. Mijn vectraboek van Olving en vrienden kan ik wel verbranden...

Gr Maarten

Hans4040 (335) PRO, 18 jaar geleden

Niks verbranden!!!
Daar kan je nog iemand mee helpen.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.