Opel Zafira: Opel Zafira 1.7 cdti versnellingsbak + vliegwiel + koppeling stu

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti

Ervaring :

Ik hoor tijdens rijden af en toe een ratelend geluid.

Koppeling slipt niet door. Bij het induwen van de koppelingspedaal in stilstand neutraal geen abnormaal geluid. Bij loslaten aan de bestuurderszijde een koffiemolenachtig geluid te horen. Wagen schakelt op dat moment nog steeds normaal maar bij vertrek in 1e versnelling voel ik de wagen schokken ...

Bel naar Fleetmanager en leg probleem uit. Zegt zo snel mogelijk binnen te rijden in de garage. Zo gezegd zo gedaan. Onderweg valt de 6e versnelling weg en ik duw het gaspedaal in het luchtledige precies zonder dat de wagen vooruit rijdt. Schakelen verloopt nog steeds normaal.
Schakel naar 5 e en een tiental kilometer later valt ook de 5 e versnelling weg. Op dat moment waren we zo goed als bij de garage ...

Verdict koppeling , versnellingsbak en vliegwiel dienen vervangen te worden ???

Leasing maatschappij niet blij en gaan een expert sturen om na te gaan wat de oorzaak is en of de bestuurder in gebreke kan gesteld worden ??
Ik begrijp NIET dat een probleem met een koppeling het vliegwiel en ook de versnellingsbak stuk kan maken en ik ga ook me ook niet zomaar laten beschuldigen van misbruik bvb.

De wagen heeft nu +- 119.000 km gelopen en af en toe werd er een aanhangwagen met een motorfiets getrokken maw nooit meer dan 750 kg ...

Buiten deze problemen heb ik ook het volgende voorgehad met deze wagen :

Injector is Diesel blijven inspuiten en blijkbaar was zowel de zuiger als de krukas stuk ... ze hebben deze onderdelen vervangen. Zou dit invloed gehad kunnen hebben op de nu geleden motorschade ?

mvg

Stef

steffz1

Geplaatst door steffz1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

steffz1 (0), 12 jaar geleden

Oh ja en wat me ook opviel een geruime tijd terug is het volgende :
Wanneer ik gas gaf en lostte zag ik de versnellingspook veel feller naar voor en achter bewegen dan gewoonlijk. Is dit kenmerkend voor een bepaald probleem ?

bedankt

Stef

Willem12089 (0) PRO, 12 jaar geleden

M32 bakken lopen wel vaker kapot, zeker onder een diesel, welke veel in laag toeren bereden word...

dat is een bekend probleem...

Vliegwiel altijd mee vervangen met de koppeling...

Willem

steffz1 (0), 12 jaar geleden

Bedankt Willem ...
Ik vergis me dan toch niet dat ik zeg dat de koppling niet het vliegwiel en de versnellingsbak stuk kan maken maar dat de koppeling en vliegwiel met de versnellingsbak samen moeten vervangen worden.

Wat zou bvb een koppeling die stuk ik kunnen veroorzaken qua motorschade ?

In ieder geval als ik het verdict van de leasing krijg dan laat ik het wel weten hier ;o))

mvg

Stef

steffz1 (0), 12 jaar geleden

Rollagers van de versnellingsbak waren stuk en dit zou de oorzaak zijn .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.