Opel Meriva: Piepend geluid voor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI

Klinkt als weer zo'n wazige vraag over een geluidje maar probeer het toch eens. Sinds een aantal weken een piepend geluid dat aan de voorzijde, volgens mij rechts, te horen is. Helaas niet altijd, dat maakt het ook zo moeilijk te traceren. Ben naar de garage geweest, en de beste man reed gelijk een flink aantal km's mee maar dus niks te horen. Zelf hoor ik het geluid wel bijna dagelijks hoor, bijv met uitrollen als het motorgeluid minder is. Weer terug naar garage, daar is alles uit elkaar gehaald en niks te vinden. Wel werd werd geconstateerd dat remblokken en schijven ver op waren en ook flink verroest, en dat zou de oorzaak zijn. Laten vervangen, en ja hoor het geluid is er nog steeds. Iemand suggestie waar te zoeken?

nico2612

Geplaatst door nico2612 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Beetje experimenteren kan helpen bij het zoeken.
Maakt het uit of de auto in een versnelling staat of vrij?
Maakt het uit of je zachtjes remt of niet?
VOORZICHTIG met deze: maakt het uit als je met de handrem ietsje bij remt?

nico2612 (0), 13 jaar geleden

Het heeft niets met remmen of koppeling te maken. Zowel bij het uitrijden in een versnelling als in de vrij hoor ik het piepend geluid. Ook het remmen heeft geen invloed op het geluid, als ik rem of niet, het blijft gewoon meepiepen op het ritme van de wielen. Monteur van de garage gaf aan dat het absoluut niet een wiellager was.

patje kadettje (0), 13 jaar geleden

sleept de ankerplaat niet lichtjes tegen de schijf aan??

nico2612 (0), 13 jaar geleden

Kan ik dat zelf zien? Zo technisch ben ik helaas ook weer niet. En zou dat dan bij het vervangen van de remschijven niet gezien moeten zijn?

patje kadettje (0), 13 jaar geleden

auto opkrikken en het voorwiel ronddraaien,desnoods even wiel eraf.en goed kijken,het is die blikken plaat achter de remschijf.
Komt wel eens voor dat tijdens het monteren van een wiel men met de velgrand tegen de plaat aantikt. Is een blikken plaatje,heeft weinig nodig om krom te raken.
zeg niet dat dat het is maar als je kijkt kan je dat in elk geval uitsluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.