Opel Astra: Plotseling afnemend vermogen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

Beste Autoliefhebbers!

Ik heb het volgende probleem met mijn Opel Astra.

Op "willekeurige" momenten (zit niet bepaald regelmaat in) springt het gele lampje met de auto en de moersleutel aan en neemt het vemorgen van de wagen nogal af. Hij trekt dan nog maar heel traag op (echt niet vooruit te branden) en duurt het een aardige tijd eer dat hij op snelheid is. Weet misschien iemand wat dit kan zijn? Dit probleem heb ik al een tijdje. Hij doet het af en toe wel, meestal niet (gem. 1x per week)

Alvast bedankt!

Gr. Jeroen

Laenuh

Geplaatst door Laenuh (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

longdude6634 (0), 15 jaar geleden

Beste Jeroen,

Het beste kan je even de storingscode uit laten lezen bij de garage. Dat wijst in een bepaalde richting en dan ben je meteen een stuk verder. Het kan van alles zijn, luchtmassameter etc.

gr. Arjan

Ps. het feit dat de motor niet meer trekt komt doordat deze in een noodprogramma springt, dit is dus verklaarbaar.

kleijn (0), 15 jaar geleden

het symbool geeft alleen aan dat de auto
onderhoud nodig heeft.
mvg willem2

minikin (0), 15 jaar geleden

Op 5 maart 2009 heb ik dit ook voor de eerste keer voorgehad. Mijn vermogen valt weg en het gele lampje met auto en moersleutel springt aan. Mij is er steeds verteld geweest dat dit lampje aanspringt als er een defect is. Als de auto een onderhoud nodig heeft, komt er INSP op de dagteller te staan. Er werd mij ook verteld dat als het lampje met de auto en moersleutel aanspringt, de motor in een noodprogramma terechtkomt waardoor je niet meer over het volledige vermogen beschikt. Als je je motor afzet en weer aan, wordt dit gereset en kan je weer even verder. Bij mij bleef het probleem echter en werd het erger:

Ik heb de storingscode laten uitlezen en het zou gaan om een positieve afwijking (exacte code heb ik niet gekregen). Men heeft dan de stekker van de Turbo uitgetrokken en weer ingestoken. Als het probleem zich nog voordeed moest ik terugkomen om het verder te onderzoeken. Sinds 15 maart springt het lampje bijna steeds aan als ik op de autosnelweg een constant toerental (120 km/u) rijd. Gisterenavond sprong echter ook het verklikkerlampje van het motorblok (uitlaatgas) aan. Ik heb mijn auto vanochtend binnengebracht bij de dealer en ben eens benieuwd of ze iets hebben kunnen vinden.

Toegevoegd: ik heb een Opel Astra, 1.7dti van het bouwjaar 2005 met 113 000 kilometer op de teller.

JoeNeL (0), 15 jaar geleden

Wat men je verteld heeft klopt. Dat icoontje duidt erop dat je motor in noodloop gaat.
Je zou toch die foutcode moeten te pakken kunnen krijgen. Dit zou ons al een heel stuk verder kunnen helpen.

Laat iets weten als je meer informatie van je dealer hebt. En dring maar aan om je foutcode te krijgen.

minikin (0), 15 jaar geleden

Op 19 maart heeft de dealer de turbo-sensor vervangen en nu branden de lampjes niet meer. Hopelijk betekent dit ook dat het probleem verholpen is.

Mijn auto moet op 25 maart weer naar de garage voor een onderhoud. Misschien kunnen ze me de foutcode alsnog geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.