Opel Zafira: probleem met stationeer draaien

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.8xe1

Hoi ,
Ik heb ong. 4 dagen geleden de auto gekocht.Elke keer als ik voor het stoplicht moet stoppen slaat de motor in de meeste gevallen af na een hevige schommeling met de toerenteller.Wilt iemand me A.u.b uitleggen wat het kan zijn.Op de snelweg is er niets aan de hand ,heb een top van 190 km/u.
Waar moet ik eerst beginnen met zoeken naar een probleem.
Ik dank U allen voor de medewerking
P.S KM Stand is 172000

sissi

Geplaatst door sissi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Otto1982 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Het kan o.a. aan de EGR-klep liggen. Maar het gasklephuis kan ook vervuild zijn. Bij 1600 en 1800 komt dit namelijk wel voor.

Otto

SneakyBass (0) PRO, 17 jaar geleden

vooral bij de X18XE en Z18XE komt dit dus vaak voor.... gasklephuis reinigen helpt dan echt een heel eind!

sissi (0), 17 jaar geleden

Ga vandaag naar garage om alles uit te laten lezen,kijken wat er uit rolt

sissi (0), 17 jaar geleden

Vandaag naar de garage geweest,tech 2 aangesloten.Het gaf 2 foutmeldingen.1 was Maf sensor laag.2 was nokkenas sensor.Ik weet het niet of deze foutmeldingen te maken hebben met onstationair draaien na remmen of na gas geven.Ik wou in ieder geval beginnen met het reinigen van EGR klep.Hopeloze autos die Opel Zafiras.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Nou dat hopeloos valt wel mee en is wel een wat voorbarige conclusie. Waarom koop je dan een Zafira als je er zo over denkt? Trouwens als je de auto bij een dealer gekocht heb vast nog wel garantie?

sissi (0), 17 jaar geleden

Nee heb hem van particulier gekocht,maar ben er nog niet aan gewend.En als je dan hier leest wat voor kwaaaltjes deze uitvoeringen hebben dan zakt m'n broek van m'n kont af.Condensors,ecu,olieverbruik,problemen met Maf,Egr,Gasklephuis,Tank die vacuum gaat,kachel radiators die lekken,enz.enz....Heb jaren een Passat gehad met Nihil aan problemen,Toyota met Niets aan problemen.Ik weet het niet meer ,koetswerk lijkt en bevalt me prima maar de rest..!!!!Was mischien beter geweest als ik deze Site niet gevonden had.(Vind het trouwens een hele goede Site).

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Sissi, dit is een fantastisch forum maar waar natuurlijk met name klachten worden behandeld! Iets anders zul je hier niet gauw vinden dus niet te veel getreurd. De meeste klachten komen incidenteel voor. Het is heus niet zo dat elke Zafira met elk van de op dit forum voorkomende klacht geplaagd wordt. En als klachten met weinig inspanning/kosten verholpen kunnen worden tellen ze voor mij wat minder zwaar. Opel is zeker mijn merk niet maar toch ben ik overwegend positief over onze 7 jaar oude Zafira. Ben in ieder geval blij destijds niet voor een Scenic gekozen te hebben. Kijk daar maar eens, dan ga je janken. Qua reparaties buiten de beurt om alleen de gloeibougies (binnen 1,5 jaar), de luchtsensor en aanlopende remmen gehad waarbij alles onder garantie vervangen is. Een accu na 6 jaar en nieuwe remschoenen bij 120.000km valt toch niet over te klagen. En ik heb begrepen dat de Zafira een van de betere Opels is. In mijn collega/kennissen kring ken ik ook Passat rijders die beslist niet tevreden zijn en overgestapt zijn naar een ander merk. Volkswagen heeft momenteel ook heel wat problemen. Een Touran is het wat dat betreft ook niet. Het is overal wel wat. Alleen een japanner is duidelijk beter.

sissi (0), 17 jaar geleden

Hoi,bedankt allemaal voor de steun en de info.Vandaag hebben we in de garage de EGR en de GASKLEPHUIS eraf gehaald en alles grondig schoon gemaakt,moet wel ff zeggen dat de gasklephuis eronder er niet uit zag (was kompleet zwart en heleboel aanslag),Eenmaal terug gemonteerd en de wagen draait weer helemaal top .Onregelmatig stationair leek helemaal niet meer aanwezig te zijn.Ik was echt blij dat het verholpen is en bedank jullie allemaal voor de voorkennis.Lang leve de PROBLEMCAR..........

Otto1982 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gefeliciteerd....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.