Opel Opel Kadett Cabrio: Raam

Bouwjaar: 1990

Hoi,

Ik heb het volgende probleem. Ik heb mijn raam proberen te maken maar zonder succes. Het probleem was dat het raam als ik hem open doe dat hij in het begin zwaar en later licht open ging. Nou heb ik het 1 en ander gedaan. ben eigenlijk net begonnen met auto`s. maar ik kreeg de slinger niet eraf van het raam dus ik kon er niet helemaal bij. Toen heb ik wat geprigeld en het blijkt dar er aan mijn raam een railtje zit en daar moeten 2 witte dingen in glijden (Hoop dat jullie weten wat ik bedoel.) Nou gaat het linker witte dingetje wel makkelijk in de rails alleen de rechter die gaat er wel in maar die blijft hangen waardoor me raam nu zwaar op en dicht gaat en zo ver ik kon zien is er iets afgebroken van dat witte dingetje maar het lijkt er ook op dat hij niet mee wilt me de railing van het raam en als ik me raam helemaal open doe dan valt dat rechter witte dingetje die dus het probleem veroorzaakt uit de railing en kan ik weer opnieuw beginnen. Mijn vraag is nu hoe krijg ik die slinger er vanaf? en kan ik die witte dingen er makkelijk afhalen en vervangen en gewoon bij een autowinkel kopen? Ik hoop dat jullie nog begrijpen wat ik bedoel zo niet zeg dat dan even dat leg ik het zo ver ik kan het wat betere uit.


Alvast bedankt

OpelGSI

Geplaatst door OpelGSI (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

Je raamslinger zit geborgt met een schijfje (deze rust tegen je deurpaneel aan, gewoon zijwaarts wegduwen dus) (of met een schorefje achter een kapje op je raamslinger)

En die zitte dingetjes.. dat zijn de onderdelen waar je raam mee vastzit aan het raammechanisme (het 'witte dingetje' is dus deel van het rammechanisme)) ik denk neit dat deze os te krijgen zijn.....


suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.