Opel astra: radio werkt niet en display doet niks

Bouwjaar: 1998

hoi ik heb een nieuwe radio gekocht(JVC KD-G401).ik wil hem aansluiten maar hij doet niks ook het opel display doet niks meer na dat ik de oude radio er uit heb gehaald,geen datum of tijd niks meer.als ik ik de jvc radio in een andere auto probeert doet ie het wel ?hoe kan dit?zou het aan de kabel liggen.kan iemand mij helpen

remco9413

Geplaatst door remco9413 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Averdonk (0) PRO, 20 jaar geleden

Zekering stuk in de zekeringenkast? Kan gebeuren met het verwijderen van de radio.

General Motors (0), 20 jaar geleden

als je de auto op contact zet en de radio ook dan verdwijnt dan pas de datum?

pe3hmp (0) PRO, 20 jaar geleden

Er zijn verloop kabeltjes voro je JVC te verkrijgen, je hoeft er niet op te rekenen dat het display van de auto de freq aangeeft, dat doet hij enkel bij een paar type radio's (ik geloof dure sony gevallen).

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Zekering door. Inderdaad met eruit halen van radio. Voor de rest valt waarschijnlijk het display uit (althans de datum) als je de radio aan zet. Dit is te voorkomen door een kabeltje door te knippen in de radio-stekker van de auto. Het was meen ik pennetje 7 (rood/grijs) van de (oude) ISO stekker. Maar weet niet of jouw auto een nieuw soort stekker heeft. Kijk hiervoor maar even op de site van Opeltje: http://members.home.nl/opeltje/ en dan naar Radio stekkers.

Gr.
Remco

pe3hmp (0) PRO, 20 jaar geleden

Pas op dat je NIET het kabeltje doorknipt achter de radio maar achter het display want anders krijgt je antenne versterker geen 12 volt meer !

Averdonk (0) PRO, 20 jaar geleden

Aan het bouwjaar is niet te zien of het een Astra-F of Astra-G ( nieuwe type ) is. Indien het een Astra-G is, kan de dealer de software wijzigen, zodat de datum blijft staan en er toch geen draden doorgenipt hoeven te worden!

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Tis een Astra G. Astra F is gebouwd tot en met 1997 !!!
Dus het wordt toch knippen als je het mij vraagt. Pennetje 7 dus (grijs/rood) van de ISO stekker)
Gr.
Remco

Averdonk (0) PRO, 20 jaar geleden

Astra-F zijn ook in 1998 en zelfs enkele ( overjarige) in 1999 voor het eerst op naam gezet. Vandaar. Astra-G kan dus zonder knippen gewijzigd worden. Niet knippen dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.