Opel Astra: rembegrenzer

Bouwjaar: 1995

Bij de apk is geconstateerd dat de hevel van de rembegrenzer (rendrukbegrenzer / verdeler?)vast zit > afgekeurd dus.
Als ik op de rem trap met niet draaiende motor zit er geen beweging is, echter bij draaiende motor beweegt de hevel gewoon.
Vergissing van de (af)keurende monteur of inderdaad een probleem.

marten7368

Geplaatst door marten7368 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

er staat nergens in het apk-boek dat de motor moet lopen!! maar normaal werken die dingen ook zonder draaiende motor... gangbaar maken en eventueel afstellen zou ik zeggen!!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Peer je vergist je behoorlijk! Het is wel degelijk een vergissing om deze auto hierop af te keuren! Lees maar even in de apk bijbel: tabblad 4 blz. 40: Visuele controle van de remkrachtregelaar waarbij de rem in werking wordt gesteld MET draaiende motor! Dus M tilstra: terug naar keuringsstation en alsnog goedkeuren, als er niets meer aan de hand was tenminste. En anders contact opnemen met RDW.

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

@sytze: je hebt gelijk man... excuse moi...de ervaring leert echter dat de hevel altijd gangbaar zal moeten zijn om een optimale werking te kunnen garanderen!! even gangbaar maken zou ik toch maar zeggen!!

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

accepted! vraag was natuurlijk: was het een onterechte afkeur of niet. het antwoord heb je inmiddels. groet, sytze.

wil12012 (0), 18 jaar geleden

Is die APK bijbel ook te vinden op internet?
Zoniet dan de richtlijnen misschien?
Alvast bedankt.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee Wil, daarvoor moet je contact opnemen met de rdw. Iedereen kan het boek bestellen en de daarbij behorende updates. Zolang vraag je maar via dit forum, dan zal ik wel antwoorden, groet Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.