Opel Zafira: Remblokken vervangen

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik wil mijn remblokken vervangen. Zijn hiervoor nog tips / uitleg. Ik heb dit wel eerder gedaan (bij ander type auto)

Mijn remmen maken, bij achteruit rijden, een schurend geluid.
Ik heb de blokken gecontroleerd en ze zijn bijna (nog 1 a 2mm) op. Ik heb het idee dat de blokken rondom "hart" geworden zijn.

Graag jullie tips / uitleg

Marc1971

Geplaatst door Marc1971 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

remblokken vervangen. ze zyn versleten maar ook warschynlyk treed er ;verglazing; op. gewoon vervaagen is niks moeilyk aan succes

stefan84 (0), 18 jaar geleden

marc

als er nog maar 1 mm opzit zijn ze gewoon aan vervanging toe!

niet mee door blijven rijden maar gewoon vernieuwen..zo help je je remschijf ook naar de ... als dit al niet is gebeurt!

fortie (0), 18 jaar geleden

Vervangen remblokken voor: veer aan buitenkant verwijdereen. Inbusjes van 7 losmaken (bevestiging remklauw). zuiger in duwen. Zorg er zeker voor dat nieuwe blokken goed los zitten in houder(geleider). Raakvlakken goed zuiver maken, eventueel verf aan raakvlakken remblokken verwjderen en vervolgens goed invetten met remvet. Als blokken niet goed los zitten gaan deze piepen
Als je remschijven laat zitten schuinekant rondom remblok vijlen (tegen het piepen). Daarna klauw terug monteren en inbusjes vast zetten. Zorg dat veer terug goed zit. Eventueel remmen ontluchten.
Bij het vervangen van de achterste remblokken (indien diesel) moet de zuiger met een speciaal gereedschap worden terug gedraaid. Klauw los halen door bouten te verwijderen. Geleiders eveneens goed zuivermaken en invetten. Schuine kant aan blokken vijlen en eventueel ontluchten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.