Opel Calibra 2.0 16V: Remolie verversen.

Bouwjaar: 1992

Ik wil de remolie verversen van een Opel Calibra, bwjr. 92,
2 ltr 16V met abs. Moet ik nu iets bijzonders doen met betrekking tot het abs of is dit slechts een elektrisch geregelde unit. Kan ik dus als het ware op de "ouderwetse manier" de remolie verversen zonder in de problemen te komen met het abs?

Benz190

Geplaatst door Benz190 (20) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

kan op de ouderwetse manier.....wel even de wagen op contact zetten ...

Benz190 (20), 19 jaar geleden

Opeltje, bedankt voor jouw supersnelle reactie. Kun je mij ook vertellen waarom de wagen op contact gezet moet worden tijdens het verversen van de remolie? Heeft dat iets te maken met de ABS?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

jawel, dan wordt het kleppenblok vrij gezet.

Benz190 (20), 19 jaar geleden

Opeltje, wederom bedankt voor je antwoord op mijn vraag. Ik zal de remolie verversen op de wijze, zoals je mij hebt bericht. Ik ben met de huidige electronica echter niet zo bekend. Mag ik je toch nog vragen om mij te verduidelijken wat je bedoelt met het "vrijzetten van het kleppenblok?"

Vandaag heb ik nog wat controles uitgevoerd aan de motor. Na het uidraaien van de bougies, zag ik dat deze waren voorzien van 2 massa elektroden. Ik denk dat dit de vonk alleen maar ten goede komt. Tot nog toe heb ik alleen maar bougies gehad met 1 massa elektrode. Kun je die bougies met 2 elektroden wel afstellen met een voelermaat, of is hier speciaal gereedschap voor nodig?

Verder heb ik het reservoir van de stuurbekrachtiging gecontroleerd. Hierin zat nog voldoende olie. Wat mij wel opviel was de kleur. deze was meer zwart dan rood. Verder vond ik dat deze olie maar troebel was. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Als ik deze olie moet verversen, kan ik dat dan zelf doen, of moet ik hiervoor naar de garage. Ik heb dat nog nooit gedaan.

Opeltje, wederom bedankt en ik zie je antwoorden met veel belangstelling tegemoet.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

stuurbekrachtgings olie kun je zelf vervangen....wodt op den duur zwart door slijtage. de 2 electrode bougies hoef j niet af te stellen.

wat het abs betreft, als je de wagen op contact hebt staan de kleppen altijd open, waardoor je ook de pomp goed ontlucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.