Opel Omega : Resetten van diverse electronische apparaten

Hoi,

De huidige Opels (en ook andere merken) zitten bomvol electronische apparaten. Boordcomputers, electrische ramen, versnellingsbakken, open daken, airco's, alarmsystemen, centrale deurvergrendelingen etcetera. En die kunnen allemaal ontregeld raken, waarna je ze op een bepaalde manier kunt resetten. En dat staat dan in de handleiding van de wagen (of op dit forum).
Een beetje uit zelfbelang post ik nu dit item. Ik heb namelijk geen handleiding van mijn wagen (Omega) en kan daar dus ook niet op terugvallen.

Is het een idee om in dit item alle reset-stappen voor alle apparaten te beschrijven? Dus... hoe reset ik de electrische ramen, hoe de airco, hoe etcetera... Wellicht scheelt dat weer een aantal vragen.

Zaronny

Geplaatst door Zaronny (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Zaronny (0), 20 jaar geleden

Blijkbaar heeft niemand zin om de handleiding over te typen. Kan ik ergens wel inkomen.

Dan concreet deze vraag: de ramen van mijn Omega (1999, facelift, 2.5TD, station) beslaan af en toe, ondanks de aanwezigheid van de airco. Als ik bijvoorbeeld op de snelweg rijd en nergens aankom beslaan plotseling langzaam de ramen. Nu heb ik gelezen, dat de recirculatiekleppen kunnen blijven hangen. Sindsdien duw ik, als het weer optreedt, op de recirculatieknop en daarna nog eens, en dan gaat de condens meestal weg. Dus dacht ik, ik moet de airco eens resetten. Alleen... ik weet niet hoe en kan het op dit forum niet vinden. Graag jullie hulp en eventuele andere adviezen hieromtrent.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

is dat de vraag......is dit al het type met witte achterlichten? en ecc? zo ja...is dit niet meer met de hand te doen.....bovendien is je probleem vermoedelijk opgelost als de dealer hem reset en nieuwe software in je ecc zet.

Zaronny (0), 20 jaar geleden

Dag Opeltje,

Het betreft inderdaad een nieuw model Omega (facelift), dus met witte achterlichten en de nieuwe middenconsole (met 2din's radio etc.). Is die niet te resetten via een bepaalde handeling? Moet dat echt de dealer doen ?

Groet,
Ron

Zaronny (0), 20 jaar geleden

Sorry..vergeten te vermelden dat het inderdaad een ECC betreft

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

jawel, want je hebt ook nieuwe software nodig om van je probleem af te komen.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.