Opel Omega: rook onder de motorkap, olieverlies

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5 v6

Beste mensen,

Ik ben afgelopen twee weken op vakatie geweest en kwam afgelopen donderdag vanaf italie naar oostenrijk over de brennerpas!
Geen probleem, totdat ik bij het tolstation na het brennerpastolstation kwam, daar kwam veel witte rook onder de motorkap vandaan!!

Ik heb de auto stil gezet en gekeken, daar bleek erg veel olie aan de onderkant van de auto te zitten.
Heb routemobiel gebeld en zij hebben gezorgd dat ik geholpen werd!!

De auto is naar een garage gebracht en daar hebben ze ernaar gekeken.
Zij kwamen met het volgende:

Het motorblok inclusief de automatische bak zou te veel olie hebben gehad, dus meer dan het maxstreepje op het peilstokje.
Doordat het erg warm was, (32 graden) is de olie ook nog een een beetje uitgezet en door het schuin oprijden van de brennerpas
zou op enig moment de automatische bak iets olie uit een soort overloopje hebben gegooid, wat op de uitlaat terecht kwam, die dus is gaan roken!!

Heb hem opgehaald en alweer 1200 km gereden, zonder problemen, maar ik vroeg mij toch af, klinkt dit bij jullie experts een beetje logische in de oren???

alvast bedankt voor enige reacties

grt Ruud

Rbongers2000

Geplaatst door Rbongers2000 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

ja dit is een logische verklaring.hebben dit ook wel eens meegemaakt. overtollige olie word er uitgegooid. gaat inderdaad schuimen en komt eruit. gevolg :enorme rook ontwikkeling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.