Opel Corsa: Ruitenwissers bewegen niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: CDTi 1.3

Hallo allemaal,

Dit is de eerste keer dat ik hier schrijf omdat ik ook voor het eerst ga proberen zelf een probleem op te lossen. Het verhaal is als volgt. Ik had al gemerkt dat mijn ruitenwissers wat langzamer gingen maar dacht komt door de vorst. Maar nu deden ze het ineens niet meer. Heb alles uit elkaar gehaald en de motor los aansloten want dat dat het daar aan lag.. maar deze draait nog gewoon. Ik krijg alleen geen beweging in de stangen die er op aangesloten zitten. Mijn gedachte is als ik dat met mijn kracht en zelfs een hamer niet voor elkaar krijg is het logisch dat het met de motor ook niet lukt. Nu is mijn vraag of het normaal is dat hier geen beweging in te krijgen is en of als de motor loopt dan uit te sluiten is dat deze kapot is? Want dan koop ik nieuwe stangen en klaar is kees? Alvast bedankt voor jullie mening hier over!

time1

Geplaatst door time1 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kleijn (0), 10 jaar geleden

Je zegt de motor doet het is de stang van de ruitenwissers niet los geschoten ??

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Als het motortje wel draait dan zouden de stangen ook moeten bewegen ;)

time1 (0), 10 jaar geleden

Allereerst dank voor jullie reacties. De stangen zitten soort van vast geroest.. Dus ik heb het motortje hier van los gemaakt. en dan draait deze gewoon. Zodra ik de stangen vast maak hapert het motortje alleen maar. Ik heb dus gekeken of ik met de hand de stangen (los van het motortje) kan bewegen maar daar is geen beweging in te krijgen. Het ziet er allemaal redelijk verroest of erosie vol uit.. Dus lijkt het mij als leek dat de stangen niet functioneren of ben ik nu gek? :)

Hans4040 (190) PRO, 10 jaar geleden

Scharnierpunten van het stangenstelsel schoonmaken en invetten...

Ruud10657 (0) PRO, 10 jaar geleden

Lijkt er eerder op dat de asdoorvoeren door de paravan vast zitten. Mechaniek uitbouwen en eentje van de sloop erin. De ruitenwisserasjes zitten vast gecorrodeerd doordat de o-ringetjes op het asje heben gelekt. Hierdoor heeft het regenwater zijn werk kunnen doen. Ik geef ge weinig hoop dat je de asjes uit de houders krijgt en zo het boeltje weer gangbaar kunt maken.

time1 (0), 10 jaar geleden

Nee dit heb ik al geprobeerd dit is geen optie... Heb al een aantal sloopbedrijven gebeld maar tot nu toe geen geluk.. Momenteel ook op t werk dus vanmiddag nog maar kijken..

Ruud10657 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan wordt het uitbouwen en gangbaar maken. Ruitenwisserarmen verwijderen, de asmoeren bij de paravan verwijderen, ruitenwissermotor stekker lossen. Gehele mechaniek er compleet uithalen. Let op dat als je het armpje aan de motor om welke rare reden dan ook eraf haalt dat je hem eerst goed merkt, anders schrappen de wissers straks over je motorkap ipv over de ruit. Borgclipjes van de asjes verwijderen, armen aan de asjes van de kogels drukken en daarna de asjes eruit tikken. Gebruik kruipolie en probeer ze er met heen en weer draai beweging uit te tikken. Daarna alles ontroesten em met grafietvet weer inelkaar zetten. Dan mechaniek effe op de stekker aansluiten en proberen voor je hem weer in bouwd. Pas op met je vingers, en de bewegende stangen anders liggen ze er naast ;). Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.