Opel Astra: ruitenwisserstand

Bouwjaar: 1994

Ik heb een probleem met mijn ruitenwisser die blijft in zijn ruststand, inplaats van horizontaal /vertikaal staan.Ik heb het relais vervangen maar hij doet het nogsteeds.Hij werkt dus gewoon maar blijft verkeerd rusten.

klopm017

Geplaatst door klopm017 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

wageral (0), 19 jaar geleden

Heb je er laatst iets mee gedaan? Haal de ruitenwissers er anders eens af, laat dan de motor in ruststand komen en zet ze er dan weer op. dan moet het toch goed zijn?
Groet,Ger

klopm017 (0), 19 jaar geleden

Hallo ger,
nee dat gaat dus niet want ook zonder ruitenwissers is de ruststand vertikaal.Als ik dus de ruitenwissers een halveslag draai komt hij als hij naar beneden gaat over de motor kap heen.

Marksman (0), 19 jaar geleden

Hoe zie je nu zonder ruitenwisser wat verticaal is, ik bedoel de 2 asjes zijn toch vertande assen? Je ruitenwisser kan er op verschillende manieren op gezet worden.....

Gr Mark

tijne (0), 19 jaar geleden

willem onder de kap van de ruitenwissers zit de motor dus de kap er even af hallen en de motor in rust stant laten komen.

als je dat heb gedaan moet het plaatje dat tussen de motor en de aanstuuring van de asjes toe moet horizontaal staan.

als je dit zo heb gezet is alles weer goed want waarschijnlijk is de moer los getrilt.

gr tijne

klopm017 (0), 19 jaar geleden

Ja mark dat klopt maar je kunt wel zien hoe hij gezeten heeft,En dat is dus verkeerd.Even voor de duidelijkheid ik had er niets aan gedaan.Ik zag tijdens het ruitenwissen dat hij even stopte (1 sec) en toen gewoon weer doorging alleen toen was de ruststand dus gedraait.

klopm017 (0), 19 jaar geleden

Martijn als ik de motorkap open dan zie ik geen ruitenwissermotor.
moet ik die kunnen zien dan???/
willem

tijne (0), 19 jaar geleden

zit onder de zwarte kap tegen het raam aan dus even het rubber weghallen en dan kan je de kap er uit trekken(wel met belijt anders heb je 2 kappen als je klaar bent.

gr tijne

klopm017 (0), 19 jaar geleden

thnx martijn,
ik ga dat morgen even proberen.ik laat je het wel weten.

klopm017 (0), 19 jaar geleden

Martijn,
bedankt het heeft gewerkt ik moest wel even het moertje iets losdraaien totdat hij na een paar keer terug kwam in zijn orginele stand toen het moertje goed vast gezet.
nogmaals dank.
m.v.g.
willem.

tijne (0), 19 jaar geleden

graag gedaan willem.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.