Opel Senator: Senator met Carburateur loopt slecht op gas

Bouwjaar: 1982

Hoi,
Ik ben in het bezit van een Opel Commodore met een opel senator blok erin. Dit blok is nog een oud type, met een solex 4a1 carburateur. Hier bovenop zit een mengstuk van omvl, alsmede een omvl verdamper. Op benzine gaat hij als de brandweer maar op gas is het net of hij de tweede trap dichthoudt en de motor gesmoord wordt. Ook het starten op lpg is een hel, en als hij dan gestart is, moet ik uitkijken dat hij niet afslaat bij het optrekken. Heb al gekeken of de kleppen v d tweede trap op een of andere manier geblokkeerd worden, maar dit is niet het geval.
Graag advies aub,
groeten
ben

bol

Geplaatst door bol (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Senator? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Ben,
ik zou beginnen met het schoonmaken en/of reviseren van de verdamper.
Dan de zaak netjes inregelen.(afstellen)
Als je dat zelf niet kan , is er misschien wel een LPG inbouwstation bij je in de buurt.

Succes.
mvg,
Hans.

bol (0), 18 jaar geleden

De verdamper en het mengstuk zijn er voor nog geen maand terug nieuw opgekomen, dus daar kan het niet aan liggen, lijkt me.
Vorige week had ik mijn dynamo stuk, deze heb ik toen vervangen, daarna is het eigenlijk begonnen. Ik heb net ook al een andere bobine geprobeerd, maar het helpt allemaal niks.
gr,
ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Senator of stel zelf een nieuwe vraag.