Opel Corsa: slecht starten erg inhouden warme motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 xe ecotec

hallo allemaal ik heb een probleem met mijn corsa 1.4 xe ecotec ik heb de auto nu 1 maand en reed eerst prima.sinds vorige week start de auto slecht zonder gas te geven bijna nooit. en als ik wegrij met koude motor trekt hij wel redelijk maar is de motor warm houd hij verschrikelijk in komt zowat niet vooruit. je kunt met optrekken nog met de fiets inhalen zo erg houd die in .moet echt met de kopeling spelen om hem optoeren te krijgen en als je optrekt smoort hij ook wat net of die wil uitvallen. en als die eindlijk wat op gang is stukkert die wat en met doortrekken bij5000toeren trekt die niet verder door. en hij gebruikt veel benzine.en de auto gebruikt ook wat koelvloeistof ik ruik wel eens wat koelvloeistof als ik de kachel aanzet ik denk dus een lekkage bij kachel radiateur volgens de monteur leek het hem niet op de koppaking,geen witte rook ,en onder de oliedop ook geen aanslag de olie ziet er oke uit ,de auto gebruikt geen olie. de opeldealer zei dat het geen zin had om hem uitelezen omdat lamje niet brand.ik weet ook niet meer waar ik moet zoeken er brand ook geen storingslampje maar hij werkt wel. ik heb het volgende al gedaan bougies vervangen, benzine filer, andere ontsteking,vacuum slangetjes schoon geblazen ,gasklephuis schoongemaakt en stappenmotor,injectoren reiniger in de tank ,temperatuurmeter doorgemeten met het blauwestekkertje,luchtfilter. ik baal er erg van en ik hoop dat iemand me kan helpen ik hoop er snel uit te komen mvg erik strijker

strijker 29

Geplaatst door strijker 29 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Veel benzineverbruik is een gevolg van de storing. Kan valse lucht of een defecte sensor zijn.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

Als dat allemaal goed is, laat de dealer dan de sensoren uitlezen en de signalen controleren. Vooral map-sensor en lambda sonde.

strijker 29 (0), 13 jaar geleden

oke ik zal het proberen alvast bedankt. mvg erik

strijker 29 (0), 13 jaar geleden

ik heb net gekeken naar de slangetjes en de uilaat geen lekkage wel erg tikkeren bij katalysator en heb de mapsensor eruit getrokken en de motor viel uit en er brande een storinglampje.ik ben net even gaan rijden om te tanken en ik kwam weer bij huis met warme motor heb ik hem uitgezet en toen even weer gestart en toen deed ie ook raar gaat eerst naar zijn normale toeren ongeveer 900 en dan zakt die naar 400 500 en ik kan gasgeven wat ik wil komen geen toeren bij.kan nu helemaal niet rijden het storingslampje sprong wel aan .toen heb ik hem weer opnieuw gestarten kan nog steeds geen gasgeven loopt weer terug van 900 naar 400 en lampje was toen weer uit .wat moet ik doen ? mvg erik

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wat je kan of moet doen is wat Oldford al aangaf, eerst uitlezen, zie je daar niks mee, laat dan de sensoren bekijken, dat kan tevens als hij aan de computer hangt..

Als het lampje brand is er iets aan de hand, zonder een goede diagnose blijft het gissen en extra geld kosten wat niet nodig is..

Je kan eventueel even de accu afkoppelen, drink wat koffie en sluit hem weer aan, met een beetje gelijk kun je weer rijden, en dus ook bij de garage komen, mocht je nog een originele radio hebben die een code nodig heeft, zoek die dan eerst even voor je de accu los koppelt, bij een naderhand ingebouwt exemplaar is dat niet nodig.

Gr Stefan

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Lambdasonde los koppelen. Misschien helpt dat.
Anders wordt het slepen vrees ik.

strijker 29 (0), 13 jaar geleden

oke ik zal het proberen bedankt voor de tips oldford en stefan

kevin12 (0), 12 jaar geleden

jammer dat hier weer geen oplossing bij gezet is dan!!! heb hetzelfde probleem kan er nog net mee rijden maar niet meer normaal!!!

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kevin, maak een eigen topic aan met alle gegevens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.