Opel Gt: Sludge

Bouwjaar: 1997

Twee weken geleden heb ik een mooie Corsa Swing 1.2 gekocht van 1997 5 deurs en die heeft 70.000 km gelopen plus drie maand garantie,bij het afdraaien van de olievuldop bleek daar veel sludge te zitten, en ook aan de peilstok,ik heb daarop de motor laten spoelen met Forté,plus nieuwe olie 0 w 30 en een nieuw filter kosten 129 euro bij de opel dealer.Helaas moet ik constateren dat er al weer sludge aan de dop en peilstok komt, mijn vrouw rijd elke dag 100 km, dus van korte ritten komt het niet,en water verlies ik ook niet.Mijn vraag is nu waar komt die condens vandaan?

H.Zuidema

Geplaatst door H.Zuidema (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Gt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

wordt je motor wel goed warm?

H.Zuidema (0), 19 jaar geleden

Mijn motor word wel warm, maar ik vraag mij zelf af of hij wel warm genoeg word de meter komt nauwelijks uit de hoek en staat op 88 graden en als ik ga rijden loopt de meter weer terug naar 85 graden.Ik heb dit euvel ook voorgelegt aan de dealer ,maar die zei dat een temperatuur van 85 tot 89 graden warm genoeg was,ik betwijfel dit wel, in het instructie boekje staat dat de meter in het midden moet staan.

H.Zuidema (0), 19 jaar geleden

Wie weet wat een normale temperatuur voor een Corsa 1.2Swing moet zijn ik heb veel last van Sludge vorming.Graag een reactie

tijne (0), 19 jaar geleden

ik denk dat je karter vertalatie dicht zit waardoor het vogt gewoon weg neit weg kan want in de 80 graden moet je van je condens af zijn.

laat de motor draaien en trek de olie pijl stok er is uit blaast hij dan erg uit het gat?

gr tijne

H.Zuidema (0), 19 jaar geleden

Ja hij blaast heel erg uit het carter.Kun je uit leggen hoe ik dit verhelpen kan,er zit wel een ontluchtingslang op het kleppen deksel, en die is met het spoelen ook schoon gemaakt.Graag jou reactie.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit de carter ontluchting niet verstopt, dan gaat hij ook blazen uit de peilstok/oliedop

willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Gt of stel zelf een nieuwe vraag.