Opel Corsa: Slurpend geluid

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik wilde bij deze een poging wagen om zelf achter de oorzaak van een geluid te komen.

Al wat langere tijd hoorde ik zachtjes bij het accelereren een soort slurpend geluid, denk aan een slang/rietje met een gaatje of scheurtje erin waardoor er lucht bij komt, of aan een stofzuiger die allemaal kleine stukjes opzuigt. Het lijkt er op maar het klinkt natuurlijk wel iets anders ;-).

Echter is het geluid de laatste dagen erger geworden en hoor ik het harder. De momenten waarop ik het hoor zijn op het moment dat ik accelereer, maar ook op het moment dat ik motor start, en af en toe op een moment waarop ik denk dat de motor nou niet ineens veel brandstof nodig heeft.

Zou het kunnen liggen aan een slang waar bijvoorbeeld een scheurtje of iets dergelijks in zit wat opzich heel logisch zou klinken, of zou het totaal iets anders zijn? Iemand vertelde mij dat als dit het geval is bij de brandstof leidingen, dat je dit niet zou kunnen horen in de auto.

Misschien wel belangrijk om erbij te vermelden dat er een week geleden een nieuwe thermostaat+ven. schakelaar in is gegaan en de koelvloeistof vervangen is e.d.

groetjes, Nicole

Vizzstick

Geplaatst door Vizzstick (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

roygsi (0), 16 jaar geleden

meest voor de hand liggend is nog lucht in het koelvloeistofsysteem maar naar mijn weten is dit zelfontluchtend

benzineslangen lijkt me van niet als je geen benzinelucht ruikt
je waterpomp draait altijd, dus klopt met je verhaal, vanaf start en momenten dat amper benzine nodig is / lage toeren en dergelijke

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Komt het niet van de uitlaat?

Vizzstick (0), 16 jaar geleden

Waar moet ik aan denken bij de uitlaat dan?
Ik hoor het geluid, naar mijn idee ook van de voorkant af, en niet van midden of achter.

De uitlaat maakt wel herrie als de auto warm heeft gelopen, maar dat komt omdat er een rubbertje mist ;-)
Wat betreft het koelvloeistof systeem zou het goed kunnen, als het de bedoeling is dat daar geen lucht in zit... heb er eerlijk gezegd nog niet goed naar gekeken.
Bedankt voor de antwoorden alvast!

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zitten je riemen goed op spanning en ligt je luchtfilter slang niet los of de luchtfilter zelf

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij onze auto hoor je het geluid van de verbranding binnenin zachtjes terug via de uitlaat. Met de radio aan hoor je het al niet meer. Het klinkt ook een beetje als slurpen of rinkelen, daarom dacht ik hieraan.

Vizzstick (0), 16 jaar geleden

Nou het is inmiddels gevonden...
Van de week bleek dat er koelvloeistof uit me auto lekte. Ik zag het er langzaam uitdruppelen aan de voorkant. Dan kan je wel raden wat het is, mn radiateur is dus kapot.
Hierdoor komt er dus lucht in het systeem wat het geluid veroorzaakt.

Het plekje waar het uit lekt ligt verdacht dichtbij de plek waar ze de schakelaar anderhalve week geleden vervangen hebben, maar ga maar bewijzen dat het komt door de garage.


Bedankt voor de antwoorden in ieder geval!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.