Opel Vectra: Soms ook nog op benzine rijden bij G3

Bouwjaar: 2000

Kan iemand mij vertellen of het noodzakelijk is om bij de "modernere" motoren die op G3 lopen ééns in de zoveel tijd op benzine te rijden.

Alvast bedankt

Ruud

Vectra11723

Geplaatst door Vectra11723 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

opelpower8289 (0), 18 jaar geleden

Het is altijd beter om af en toe op benzine te rijden mijne auto start altijd op benzine en schakelt na enige tijd over op lpg
. Ik rij mijn gastank altijd volledig leeg en ga dan meestal dan pas tanken en zo rij ik toch regelmatig op benzine zodat mijn injectoren niet blijven hangen of vast te komen zitten. Rgelmatig rij ik ook een 1/4naftbak tot een halfve bak op benzine.

Vectra11723 (0), 18 jaar geleden

Michel bedankt voor je reactie.
Bij mij is het ook zo dat de auto start op benzine, maar schakelt in deze tijd supersnel over naar gas.
Dus zodoende mijn vraag.

Gr, Ruud

Mistral (0), 18 jaar geleden

Bij oude motoren met LPG was het nodig om af en toe op benzine te rijden zodat het membraam in de opvoerpomp niet zou verdrogen.
Moderne motoren met G3 starten bijna altijd op benzine zodat eventuele onderdelen niet meer verdrogen. Verder hebben de nieuwe motoren geen membraampomp meer maar een elektr. benzinepomp in de tank. Dus al met al is het niet meer nodig om extra op benzine te gaan rijden met een G3 installatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.