Opel Vectra 2003: Start heel moeilijk, niet hoger dan 3000 toeren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y22dtr

Hallo allemaal,

Ik heb vorig week een nieuw motor inlaten zetten omdat mijn oude motor het niet meer deed. Hierbij is de turbo ook vervangen. De auto start heel moeilijk in de ochtenden en de koelvloeistofpeil gaat niet meer zo makkelijk omhoog. De auto trekt heel moeilijk op en gaat niet meer hoger dan 3000 toeren. De luchtmassameter is vervangen maar dit heeft niet geholpen, de motorlampje(storing) brand nog steeds. Vanochtend startte de auto nog moeilijker dan normaal en nadat die eindelijk was gestart kwam er veel witte rook uit en viel de auto uit. Nadat ik hem weer met moeite startte kwam er eerst witte rook uit en na het gas geven kwam er zwarte rook uit. Wat kan ik nu doen? Ik heb niet veel verstand van auto's..

Cemdemircii

Geplaatst door Cemdemircii (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

"de koelvloeistofpeil gaat niet meer zo makkelijk omhoog."???
Het koelvloeistofpeil gaat nooit omhoog - in ieder geval niet op het dashboard. Bedoel je soms de temperatuur van de koelvloeistof?

Als het motorstorings lampje brandt, kun je de auto laten uitlezen. Dat scheelt een hoop gezoek, gegis, tijd en geld.
Maar heb je geen garantie bij diegene die de motor heeft ingebouwd?
Waren de klachten gelijk na het inbouwen al aanwezig of pas na een week?

Cemdemircii (0), 8 jaar geleden

Ja sorry ik bedoelde de temperatuur van de koelvloeistof, net wanneer die in het midden komt valt die weer omlaag. Ik ga hem vandaag weer uitlezen en dan schrijf ik de foutcodes wel hier op. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.