Opel Corsa: Start niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: Diesel

Mijn opel corsa slaat bij het starten aan en slaat onmiddelijk weer af Hij geeft ook een beetje een smorend geluid. Afgelopen week bij de garage nieuwe gloeibougies op gezet verstuivers getest alle filters vervangen roetfilter schoon gemaakt en toen deed hij het. Lopen als een zonnetje goede trekkracht perfect. Maar toen ik hem weer uit zette en weer wilde starten was het weer het zelfde. Je start en het lijkt er op dat hij aan gaat slaan maar doet dat niet . Ieman enig idee? Als hij soms toch aan slaat merk je niets aan de auto. Het voelt bij het starten net alsof hij de uilaatgassen niet kwijt kan. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een of ander regelklepje bij het starten niet werkt

mieneke1

Geplaatst door mieneke1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Lucht in brandstof systeem

Lekke retourleidingen

Onvoldoende pompdruk

Roetfilter Bomvol

Willem

mieneke1 (0), 13 jaar geleden

DE filters incl. roet filter hebben we al gehad. Ook met slepen wil hij niet starten. Terwijl hij gisteren plotseling wel liep en ook goed Ook had wij wel goede trekkracht.
Maar nu als hij koud is en je start hem loopt hij een aantal seconden maar heel gesmoord ook als je dan gas geeft smoort hij en gaat uit als je dan weer start is het net alsof hij steeds aanslaat maar doet het net niet

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat je de inspuit drukken zal moeten laten controleren.

Best kans dat er een lekke verstuiver of een retour lsang niet helemaal lekker werkt.

Lekkende verstuiver kost je namelijk inspuitdruk, en de juiste druk heeft ie nodig om goed aan de gang te gaan.

Willem

mieneke1 (0), 13 jaar geleden

De verstuivers zijn getest en waren goed. Wel kreeg ik nog een andere tip. Iemand had het zelfde probleem en toen was er een relais stuk die de brandstof pomp in de tank aanstuurt. Omdat hij steeds het gevoel geeft aan te slaan zou het best nog wel eens kunnen dat hij geen brandstof krijgt.
We hadden wel wat bij de verstuivers maar misschien is dat lang niet gnoeg om op te kunnen lopen.
Ben overigens heel blij dat je mee denkt over ons probleem

mieneke1 (0), 13 jaar geleden

We zijn een stukje verder. Als je de uitlaat losdraait kan je hem starten en loopt hij goed. Draai je de uitlaat weer vast loopt hij nog steeds goed Ook heeft hij goede trekkracht en loopt mooi regelmatig. Maar is hij weer koud en je wil hem starten loopt hij 2 sec. en als je dan gas geeft is het net of hij smoort. Ook komt er dan geen uitlaatgas uit de uitlaatpijp. We zitten een beetje met de handen in het haar.

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Toch iets met het roetfilter dan??

Willem

mieneke1 (0), 13 jaar geleden

We zijn nu zover dat als we de uitlaat bij het spruitstuk los halen loopt hij onmiddelijk.
Halen we alleen de demper los loopt hij niet.
Dus zonder uitlaat maar met roetfilter loopt hij niet.
Moet je dan ten alle tijden het roetfilter vervangen of zijn er ook andere mogelijkheden.
Een roetfilter moet toch te reinigen zijn?
Kan het ook nog zo zijn dat door de tegendruk van het filter ergens anders een klep dicht blijft zitten?

mieneke1 (0), 13 jaar geleden

Eindelijk hij loopt weer. We hebben het roetfilter open gehaald en helemaal schoongespoeld. Toen liep hij weer. Vervolgens het roetfilter vervangen, En hij loopt nog steeds Wel is het een beetje onbevredigend omdat je aan het oude roetfilter niet echt kon zien dat hij vetrstopt zat. Daarom blijft het voorlopignog even spannend bij iedere keer als je hem start. Wat nou species het probleem is geweest daar zijn we nog niet zeker van.Als het in de toekomst goed blijft gaan mogen we aannemen dat het filter de boosdoener was. Overigens wordt er met deze auto regelmatig lange afstanden gereden waarbij het filter zichzelf zou moeten reinigen. Het blijft een beetje een raadsel maar als het zo blijft zijn wij tevreden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.