Opel vectra 22dti: startprobleem

Bouwjaar: 2001

Starten bij omgevingstemperaturen van onder de 15°na een nacht stilstaan is een probleem motor moet dan even doorstarten eer hij aanslaat. Laat hem een nacht staan bij 5° en hij start perfect maar hij gloeid dan even voor. hoge temperaturen en 1 of 2 dagen stilstaan geen probleem . Dus ofwel is het warm genoeg of zo koud dat hij gloeid maar ertussenin zit het fout.

vectra11724

Geplaatst door vectra11724 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi ,eerst uitlezen.lijkt in het temp.circuit van de motor te zitten.maar het kan ook aan de verstuivers liggen.wat heeft de auto gelopen.heb dit al een keer gehoord met de foutcode erbij dat de mechanische timing niet in orde was!!!!!!!!!! weet alleen de afloop niet van deze storing.

vectra11724 (0), 19 jaar geleden

Heeft er al 53000 gelopen maar doet het al langer is nooit een goede starter geweest zeker niet gelijk mijn vorige 17td.Al van in het begin wilden ze me van alles losmaken op gebied van verstuivers enz.Maar het is toch een temperatuurprobleem laat dat ding voorgloeien en hij start goed maar blijbaar kunnen ze dat niet aanpassen.

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

oké,lijkt erop dat er veel naar is gekeken.met z'n lage km-stand is er inderdaad niet vlug een reden om naar de verstuivers te kijken.het voorgloeilampje is een hulpmiddel voor de bestuurder,het voorgloeien in dit soort motoren gebeurd meestal bij een lage buitentemp.bij opel weet ik niet de exacte temp. maar die ligt meestal rondt de 5 graden.de gloeiinst.is belangrijker in de opwarmfase van de motor en zorgt dat de motor vlugger op temp. komt voor de emissie eisen (NOX).
zitten er de juiste gloeibougies wel in,of wat wel eens voorkomt; misschien de verkeerde software in de motorcomputor.
als het goed is zit er ook een slimme gloeitimer in,dit zou misschien ook een verkeerde kunnen zijn.let wel alles is aan te passen,maar dat brengt ook nadelen met zich mee en vaak te hoge kosten.

hg20037 (0), 18 jaar geleden

Ik heb dezelfde wagen en gelijkaardige problemen. Het probleem is begonnen toen de wagen enkele maanden oud was, en heb die nu nog steeds. Momenteel is die voor de zoveelste keer naar de garage. Mijn wagen start zeer slecht na min 12 uur stilstand. Het lijkt er op of dat de brandstof uit de slangen is.
Alle slangen en alle snelkoppelingen zijn reeds vervagen. Dichtingen van de injectoren zijn al meermaals vervangen. Dit alle zonder resultaat. Elke keer als die terug komt van de garage gaat het goed voor enkele maanden en dan begint het probleem opnieuw.
VOOR MIJ NOOIT MEER EEN OPEL.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.