Opel Astra: startprobleem!!!

Bouwjaar: 1991

Toen ik vannochtend de auto wilde starten deed ie niks meer. De dashboardverlichting ging wel aan maar zwak. Met wat hulp van een andere auto starte die heel snel weer.

Er zit een redelijk nieuwe accu in (1/2 jaar oud) en 3 weken geleden heb ik de dynamo vervangen met een "goede" dynamo van de sloop. Sinds die tijd heeft die het goed gedaan tot vandaag.

Iemand enig idee wat het probleem kan zijn en of dit eenvoudig op te lossen is?

Rinse

Rinse Lenderink

Geplaatst door Rinse Lenderink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meten of deze dynamo genoeg bijlaad,en kijk of de V-snaar de juiste spanning heeft als dit goed is dan zal de accu kapot zijn.

Hans

tijne (0), 18 jaar geleden

of je heb een zware lek spaning.

maar eerst de dynamo meten zo als han zegt.
gr tijne

Rinse Lenderink (0), 18 jaar geleden

Waar kan ik de dynamo meten? Ik heb het nu gedaan aan de bout die in de stelsteun zit en de bout waar het draadje van de accu aan zit. Hier meet ik ongeveer 14 net zoals de accu. Kan dit iets eenmalig zijn?

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je moet meten op de plus en minpool van de accu,met draaiende motor.

Hans

tijne (0), 18 jaar geleden

heb je een alarm in je auto of versterkers?

zo ja kontroleer die is of die niet te veel weg pakken in rust of dat je versterkers niet uitgeschakelt hebben toen je alles uit zette(gebeurt nog wel is met goed kopere dingen)

gr tijne

Rinse Lenderink (0), 18 jaar geleden

Nee heb geen alarm of versterker.
Wel een autoradio met zo'n knipperledje maar die heeft er altijd ingezeten.
Als de motor draait geeft de accu 14. Dat is toch genoeg?

Gister avond deed die het nog nadat ik gistermiddag met behulp van een andere auto de motor had gestart. Vannochtend was het weer mis.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

kan heel goed zijn dat de kapotte dynamo (of deze?) door bijv overspanning je accu beschadigd heeft. Als je ff een goeie accu kan lenen kan je dat snel vaststellen. loopt ook die 'leeg' dan is je laadsysteem niet in orde.

Rinse Lenderink (0), 18 jaar geleden

Sloop je dan die goeie accu ook niet? Kan ik dit niet op een andere manier testen? De accu geeft nog maar 8,14 aan (als de auto uit aangezien die niet meer aan kan...). Kan er denk ik vanuit gaan dat deze overleden is of niet? Betekend dit dat ik een nieuwe dynamo en accu moet gaan aanschaffen?

Rinse

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik verwacht niet dat dit meteen gebeurt. Probleem is alleen dat je nu niet 100% zeker weet of de oude of de nieuwe dynamo de boel gesloopt heeft (als dat al het geval is)

Je kan evt ook even proberen je accu (buiten de auto evt) op te laden en er mee naar een auto-elektra bedrijf te gaan. Laat ze het systeem even doormeten en vertel wat er is gebeurd. Zij zijn vaak uit ervaring wel op de hoogte van de storingen en symptomen. Of bellen met de opel dealer of zij een accutester hebben. Soms hebben dealers die en weet je meteen of het een accu, dynamo of wat anders is.

En 8V is natuurlijk te weinig om te starten. Zelf gok ik dat je met een andere accu er bent, maar vanuit hier kan ik dat niet met zekerheid zeggen... Kijk trouwens ook eens of je kan zien of er nog genoeg vloeistof in de accu zelf zit..

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

En? Al meer resultaat??

Rinse Lenderink (0), 18 jaar geleden

Ik heb een nieuwe dynamo en accu aangeschaft. Hij start nu gewoon weer goed. Bedankt voor alle goeie tips!!

Rinse

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.