Opel vectra 2.0DTL: storing ecc/blower

Bouwjaar: 2000

Beste mensen,

De blower van de ecc/verwarming lijkt van slag. Enige tijd geleden bleef hij permanent voluit (standje 9) blazen, zelf met de gehele ecc uit. De blower stopte alleen met contact uit of zekering eruit. Toen plotseling weer normaal gedurende 2 dagen. Nu wil de blower niet lager blazen dan standje 5. Als je de regeling op lager dan 5 zet of geheel uit blijft de luchtstroom gelijk aan stand 5. Ik heb reeds de ecc regelunit uitgebouwd, stekkers gecontroleerd, niks bijzonders aan te zien. Blower blijft blazen zelfs met unit uitgebouwd en stekkers dus los!!!! Wie weet wat het probleem kan zijn? Tevens soms muffe lucht bij airco aan/uit. Ik zit er aan te denken de droger schoon te maken. Waar zit hij en hoe maak je hem het beste schoon?

Tijmen11438

Geplaatst door Tijmen11438 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

kachelweerstand defect...zit in het kachelhuis gemonteerd naast het gaspedal..die dan ook eerst uitgebouwd moet worden.

Tijmen11438 (0), 20 jaar geleden

Opeltje,

Dank voor de info. Kun je mij enige uitleg geven hoe de kachelweerstand eruit ziet en hoe ik kachelhuis het beste demonteer, van welke kant, etc.

Om de airco/droger te reinigen heb ik een spuitbus met reiniger gekocht. Waar moet ik deze in spuiten? Als de airco aanstaat gaat de luchtaanvoer achter het pollenfilter boven het schutbord dicht. Waar zuigt hij buitenlucht aan als de airco in werking is?

Groet Tijmen.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

moet je dus de airco uitzetten...ook dan werkt de spuitbus.

het kachelhuis hoet er niet uit. naast het gaspedaal in de kachelunit zie je een unit zitten met een stekker er op. deze unit zit met kruis schroefjes vast. deze demonteer je.

Tijmen11438 (0), 19 jaar geleden

Opeltje,

Eindelijk de kachelweerstand vervangen, alles functioneerd weer als vanouds!!

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.