Opel : Storing motor en olie lapmpje

Onder het rijden ging ineens het lampje van de motor branden auto begon te stotteren, ben gestopt motor uit gezet en even gewacht. toen deed hij het weer 5 mij goed toen viel ineens de stuurbekrachtiging uit en de remkracht was weg. toen ging ook het lampje van de olie branden en zat nog een 1/4 olie op (pijlstok). wat kan dit zijn hebben de auto naar de dealer gesleept en die kijken er morgen naar... heeft iemand enig idee en zo ja kostenplaatje ???????

Geplaatst door

Xandertje19 (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Welke motor zet er in de auto?? (motorcode)

Willem

Willem12089 0
badge

18 jaar

een 1.6 16v motorcode weet ik niet hij staat bij de garage

Xandertje19 0

18 jaar

toen de stuurbekrachtiging weg was,samen met de remdruk en het olie lampje,

was toen de motor uit of afgeslagen ?

Stefan

stefan84 0

18 jaar

afgeslagen en na de 2e keer ging ook het olie lampje branden.... techniek...

Xandertje19 0

18 jaar

Je bedoelt dat het lampje van de motor-storing ging branden(geel lampje), ja dan gaat de motor in zijn noodloop. En als hij afslaat dan doet de stuurbekrachtiging het niet zo ook de rembekrachtiging, je kan wel sturen en remmen maar met veel kracht. En met 1/4 liter kan het zijn dat de olie-lampje aangaat, kijk in zijn noodloop lijkt het net of hij op drie of op twee pitten loopt, dan loopt hij stationair tegen de 500 toeren, dan is de olie-druk te weinig, vandaar aangaan lampje. De storing zou kunnen liggen in een vervuilde EGR-klepje.MVG.

mr-moh 0
badge

18 jaar

Het was dus de EGR Klep die kapot was een reparatie van 268 euro :(

Xandertje19 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.