Opel vectra sport 2.2 DTI caravan: storing motormanagement, NOODKREET

Bouwjaar: 2000

HELP! Vorig jaar deze auto gekocht. Vrij snel startproblemen en andere kleine problemen. 7 maanden later opeens stil langs de weg, grote rookwolken uit de auto en storingslampje motormanagement. Conclusie brandstofpomp kapot. Is gerepareerd maar vrij recent weer storingslampje van het motormanagement aan. Het gevolg is duidelijk waarneembaar, beperkt vermogen tijdens het rijden. Na het uitlezen bleek de luchtmassameter defect en moest vervangen worden. OK ook vervangen. Na de reparatie nog geen 75 km mee gereden en weer gaat het storingslampje van het motormanagement branden. Wederom uitlezen en nu geeft de foutcode aan dat het probleem in de verstuivers zit. Het beste, zo is ons gezegd, is om ze allemaal te vernieuwen. Kosten 2000 euro. Behalve dat genoemde reparaties ontzettend duur zijn heb ik mijn twijfels of het normaal is dat je voor een dergelijke auto met dit bouwjaar en krap 100.000 km op de teller voor deze storingen komt te staan. Is het echt mogelijk dat dit alles in een tijdsbestek van 8 maanden het begeeft of is er wat anders aan de hand? En kunnen nog meer dingen het gaan begeven? Ik verval van het een in het ander. Ik ga donderdag op vakantie en wil met een veilig gevoel op vakantie. Ik ben bang dat als ook dit gerepareerd is ik voordat ik nederland uit ben weer een storingslampje heb branden. Wie weet raad of heeft suggesties??

Agnes147

Geplaatst door Agnes147 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dupl-u-8045-5dd14816eb951+clubman (0), 19 jaar geleden

Het zijn wel de bekende dingen die stuk gaan waarvan ik zelf vind 2xdat niet hoort.
Volgens mij heb je een flinke miskoop gedaan.
Zit er geen garantie op?
Of een coulance regeling?

Sterkte

Agnes147 (0), 19 jaar geleden

Hoi clubman, bedankt voor je reactie. Krijg inderdaad het gevoel dat er al wat met die auto aan de hand was. Maar ja bewijs het maar. Tevens had ik natuurlijk de mazzel dat het net buiten de garantieperiode viel. Verkoopbedrijf geeft vooralsnog geen thuis. Maar is het uberhaupt reeel dat de verstuivers stuk kunnen gaan? Heb je enig idee? (of iemand anders misschien??) De uileesresultaten van het garagebedrijf vond ik nou niet echt overtuigend. Blijft een vaag verhaal.

dupl-u-8045-5dd14816eb951+clubman (0), 19 jaar geleden

Dat verstuivers stuk gaan naar 4jaar 100.000 of dat reeel is?
ik bekijk het altijd zo als je ze laat vernieuwen gaan ze weer 4 jaar mee .
Ik vind zelf dat verstuivers een auto leven lang moet mee gaan ik vind ¤2000,- schandalig veel.
Wat voor garage is het en waar heb je die auto gekocht?
probeer de vorige eigenaar te achter halen.
Vraag of je hem in kunt ruilen om dat deze je niet bevalt.

Ik heb zelf een anwb aankoop keuring laten doen heb er toen 3 laten (was erg duur ¤800,-)keuren en de beste genomen en met eentje was er van alles mis lmm, brandstofpomp,enz.
en de andere 2 waren zeer goed dus heb ik de mooiste genomen.
2 weken later krakende stabillisator rubbers, verkoper gaf niet thuis, 4maanden later lekkende condensor verkoper gaf niet thuis.
Airo bleek trouwens al lek te zijn volgens het anwb rapport.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Tis wat met al die motormanagement lampjes. Ik heb zelf nu ook al wat Astra's gehad. En moet zeggen dat ik er af en toe ook flinke nachtmerries van krijg / heb gekregen. Zou eigenlijk wel eens willen weten van Opeltje of dit veel voorkomende problemen zijn met dit type. Zou gewoon niet mogen. Zeker niet met die KM-stand en die leeftijd. Heb altijd het idee dat Opel zeer gevoelig ligt wat betreft electronica en storingslampjes... Maar ja. Hoor het al van meer garagehouders... Wat doe je er aan. Toch blijf ik hem ook rijden. Weet ook niet waarom. Opel is al jarenlang nummer een wat betreft het aantal verkochte auto's. Het lijkt heel tegenstrijdig af en toe...

Gr.
Remco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.