Opel Vectra: Stotend rijgedrag

Bouwjaar: 1994

Hallo autovrienden, ik heb een Opel Vectra 2.0 cdx die aan de diagnoseapparatuur heeft gestaan en ze niets kunnen vinden. Hij vertoont regelmatig een stotend rijgedrag aslof hij niet genoeg benzine krijgt. Ik heb al nieuwe bougies ingezet en de carburateur schoongemaakt maar hij doet het steeds erger. Wie weet hoe dit komt en hoe ik dit verhelpen kan.
Alvast bedankt voor de reactie's en ik hou jullie op de hoogte.
Groetjes,
Johan

Johan Dierink

Geplaatst door Johan Dierink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Motorcode?? (waarschijnlijk c2.0ne)

Temp. sensor al vervangen?? (Blauwe stekker)

Willem



Johan Dierink (0), 18 jaar geleden

nee nog niet maar ik zal dit maandag uitproberen, bedankt.
Johan

Mistral (0), 18 jaar geleden

Vectra 1994, 11 jaar oud, waarschijnlijk over de 2 ton gelopen, het is dan mogelijk dat je problemen met de kleppen krijgt. Niet goed sluitende of kleppen met een scheur geven bij een constant toerental (bv bij 80 of 100km) een hinderlijk stotend rijgedrag.
Bij het testen van de uitlaatgassen kun je zien of de kleppen nog 100% zijn. Een compressie test is hier minder zinvol, wanneer deze compressieverschil aangeeft ben je al in een veel verder stadium en heb je veel meer vermogen verloren en dat lijkt me hier niet het geval.

Johan Dierink (0), 18 jaar geleden

Ik heb het nog niet kunnen kontroleren maar zal dit zeker doen Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.