Opel CORSA-C: Stotteren in zijn stationair

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Beste mensen , ik heb een probleempje met mijn corsa 1.8 gsi 125pk bj 2002 benzine .het probleem is dat mijn auto stottert onregelmatig zodra ik bij de stoplicht stilsta en in zijn vrij zet .dat is bij koude en warme motor . Wat kan het zijn .?
Ik heb al deze onderdelen vervangen ( zelf omdat het nodig was )
Distributieset , schakelmechanisme , alle filters en motorolie , thermostaat , morgen radiator omdat hij lekt , en van de week een luchtmassameter om te kijken of dat het probleem is . Zijn er nog andere onderdelen die stotteren veroorzaken ? Stationair blijft de pijl mooi staan zonder te schommelen .

Ithachi

Geplaatst door Ithachi (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (180) PRO, 7 jaar geleden

Je moet even kijken of er geen vacuumlek is, bv een slangetje van de cilinderkop richting rembekrachtiging of zo. Kan ook een inlaatpakking zijn die lekt en zo valse lucht geeft. Luchtmassa lijkt me sterk want die geeft eerder een probleem tijdens rijden.

Ithachi (0), 7 jaar geleden

Ik zag dat er vacuüm slangetje die aangesloten is op de gasklep aan het einde waar de klip zit om aan te draaien beschadigd is misschien is dat het probleem ?
De stekker van de luchtmassameter heb ik losgetrokken wanneer de motor draaide en hij viel niet uit , er was ook geen verschil in toeren .
En nog een ding . Ik heb de monteur mijn gasklep laten reinigen omdat die erg vuil was ik vroeg aan de monteur of hij een nieuwe pakking gaat gebruiken maar volgens hem was dat niet nodig omdat het een vloeibaar pakking was en inleven was volgens monteur ook niet nodig omdat het alleen gedaan wordt bij vw en niet Opel klopt dat ?

Ithachi (0), 7 jaar geleden

Is er een makkelijke manier om die valse lucht op te sporen ?

Siem Bijman (180) PRO, 7 jaar geleden

Daar zijn wel methodes voor, maar zou ik je monteur laten doen. Inspuiten met bv remreiniger is namelijk een methode, maar brandgevaarlijk dus af te raden om zelf te doen.

Wij hebben in de garage daar ook apparatuur voor zoals een zgn. rookmachine.

Maar het kan ook nog andere oorzaken hebben zoals bv een lekke klep oid en daarvoor moet je compressie gaan meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.