Opel Vectra: stuurbekrachtiging jankt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik heb een probleem met onze vectra. De laatste tijd af en toe een jankgeluid van de stuurbekrachtiging. soms een week niet en dan 1 of 2 keer wel. De laatste dagen bleef het geluid. Olie van de stuurbekrachtiging gemeten en deze was onder peil. De goede olie gehaald en bijgevuld. Hierdoor was het geluid direct weg.

Wij dachten dus dat dit het euvel was. Gisteren de rest van de dag gereden en 's avonds toch weer dit geluid.Toch nog iets meer olie erin, maar helaas gaat het geluid niet weg. Als je aan het stuur draait en er druk op houdt dan hoor je niets. Laat je het stuur los is dit er weer.

Bij het voelen aan het reservoir voelen we dat deze iets trilt. Enig idee wat dit nog zou kunnen zijn??

alvast bedankt,

lindajoey01

Geplaatst door lindajoey01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wimski (0), 11 jaar geleden

Je zegt dat het geluid weg was na bijvullen
Toe het geluid terug was stond hij toen nog normaal op peil
of stond hij er weer onder

brunovanderjeught (0), 11 jaar geleden

Misschien beter de olie vervangen in plaats van bij te vullen. Goede olie met slechte olie mengen geeft als resultaat...... juist GEEN goede olie!

lindajoey01 (0), 11 jaar geleden

toen we het reservoir weer gingen meten was hij op goed niveau. Niet minder dan gisteren.

we hebben ook het idee dat het reservoir iets trilt. De olie geheel vervangen is geen slecht idee. Zit er trouwens een filter onderin het reservoir, ivm verstopping oid??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.