Opel Astra 2.0 DTI: Stuurbekrachtigings olie bijvullen

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal

Ik ben er bijna zeker van dat er wat olie bij de stuurbekrachtiging moet worden gegooid. Ik hoor namelijk het stuur zingen wanneer ik niet aan het stuur draai. Wanneer ik erdan aan draai, hoor ik niks meer.

Nu heb ik diverse malen naar het reservior voor de stuurbekrachtiging gezocht, ik kan deze alleen niet vinden?. Ik kan wel de pomp vinden. (linksvoor tegen het kopschot) en op deze pomp (licht groen). zit een zwarte dop met daarop de Letters POWER STEERING. Ik kan deze 1 slag rond draaien maar niet eraf halen.
Waarschijnlijk stel je de druk in hiermee.

Hoe moet ik de olie bijvullen bij deze stuurbekrachtiging. Het gaat om een ASTRA G 2.0 DTI uit november 1999.

Alvast bedankt,

Joris

jorisor

Geplaatst door jorisor (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

het zingen van de stuurbekrachtiging is normaal. de dop mot er wel af willen een kwart slag draaien en lostrekken.

dupl-u-10322-5dd147cf722de+jefff (0), 20 jaar geleden

Dat zingen heb ik wel eens gehoord maar alleen als je het stuur helemaal naar links of rechts draait die pomp zit of boven op Zwart pompje of anders achter je motor onderaan op je subframe zit een geel kleurige "fles" met een zwarte dop daar kan je wat bij vullen

jorisor (0), 20 jaar geleden

Bedankt, je moet hem inderdaad gewoon een kwartslag draaien en dan vullen. Ik vraag me alleen af, aan het filter zit een pijlstok, met onderaan een klein pijltje. moet hij tot hier worden gevuld en ik had het idee dat er een beetje schuim op de olie stond, ik heb gepeild, en hij was precies tot onderaan het pijltje. Maar deze olie leek kleurloos?. Wat voor een olie moet erin en welke kleur heeft de olie. ik had wel pas net de auto afgezet.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

er moet speciale olie in, lichtgroen meen ik. bij de dealer te verkrijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.