Opel Astra: tankontluchtingsklepventiel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: x16xel

Is het mogelijk om dit ventiel te overbruggen ??
Ik heb deze nl al 2 of 3 maal vervangen waardoor ik me afvraag of het niet de combinatie is van benzine/lpg
De auto rijd normaal doch het motorstoringslampje licht dan weer wel dan weer niet op.Uitlezen bij de dealer gaf wederom deze klep/ventiel als oorzaak aan.Aldus heren techneuten weten jullie een oplossing of een trucje om dit overbruggen cq op te lossen zonder weer een nieuwe klep te moeten kopen.
Het klepje cq regelventiel zit onder de motorkap van voren af gezien aan de linkerzijde bij de veerpoot.

alex207

Geplaatst door alex207 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

dit klepje wordt uitgeschakeld door het lpg systeem als je op lpg rijdt....waarschijnlijk gaat daar iets mis...wat voor merk lpg installatie zit er in de wagen?

alex207 (0), 16 jaar geleden

het is een necam installatie , waar ik nooit problemen mee heb gehad behalve dus deze klep vandaar de vraag

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

necakm is origineel opel. dus de klep behoord uitgeschakeld te zijn tijdens rijden op lpg. ik denk dat er iets mis is met deze onderbreking. ik zou eens langs een lpg inbouwer of de dealer gaan voor een schema om de boel goed te kunnen bekijken...

alex207 (0), 16 jaar geleden

dank je wel voor je antwoord , zoals je ziet woon ik in duitsland , lpg is vanwege de vriendelijke belastingregel ( je betaald hier hetzelfde als op benzine dus voor een astra station ca 120 euro per jaar ) een booming business doch mede hierdoor denken velen snel rijk te worden waardoor er bij vele inbouwstations kennis en kunde ontbreekt , zeker als het een necam installatie betreft . Dichtsbijzijnde in Nederland die koltec/necam inbouwt is Baarlo (heeft wachttijden ) dus dan maar weer een nieuwe klep a 31 euro en op naar de volgende die dan ca 25000km op zich laat wachten. ( dus jaarlijks een klep )

alex207 (0), 16 jaar geleden

Ben bij de dealer geweest en wederom de computer uit laten lezen. Foutmelding dat de spanning op dit ventiel te laag is. Toch meet ik er 12 volt op in benzinestand . Wat kan dit nu zijn ????

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

en was de code ook aanwzig als hij op benz stond? of was het een opgeslagen code in het geheugen. als je op lpg rijdt wodt de klep uitgeschakeld en door electronica overbrugd. zodat de benzine computer denkt dat de klep er nog aan hangt en goed werkt als je op lpg rijdt. waarschijnlijk is daar iets mis mee...

alex207 (0), 16 jaar geleden

Ja op benzine. Ik heb de zekeringen van de gasinstallatie getrokken en deze foutmelding blijft . Het ventiel is vernieuwd en ik meet 12 volt . De melding van tech 2 spanning te laag op dit ventiel.

alex207 (0), 16 jaar geleden

oeps vergeten , ook naar reset middels tech 2 komt de foutmelding terug

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

en wat is de weerstand van het klepje?

alex207 (0), 16 jaar geleden

weet ik niet , heb ik niet gemeten. Het is een nieuwe dus neem ik aan dat het goed is. Op de oude was dezelfde melding. Hoe hoog mag of moet de weerstand zijn ???

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

je moet weerstand meten. ongeveer 0 ohm want het is een spoeltje

alex207 (0), 16 jaar geleden

zal komende week meten , ben blij dat ik weekend heb

alex207 (0), 16 jaar geleden

om de een of andere reden heeft zich het probleem niet meer voorgedaan aldus heb ik me de moeite niet genomen om alsnog de weerstand te meten.
In ieder geval bedankt voor de antwoorden .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.