Opel Vectra: temperatuur meter!

Bouwjaar: 1996

bij wat kouder weer loopt mijn temperatuurmeter niet op,hij blijft onderin hangen.Wat kan dit zijn?Thermostaat?Waar zit die?Wie kan mij helpen?

waantjer

Geplaatst door waantjer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

thermostaat vern. maar wat voor motor heb jij?????????????

groetjes cees

Appie500 (0), 19 jaar geleden

Bij een di of dti komt de temperatuur in dit jaargetijde nauwelijks boven de 80 gr uit. Pas bij zwarebelasting gaat deze richting de 95 gr
Succes

waantjer (0), 19 jaar geleden

Mijn temperatuurmeter komt niet boven die 2 blauwe streepjes uit,nu wel maar dat komt omdat het waarschijnlijk wat warmer is.Het duurt een kilometr of 15 voedat ie oploopt naar de 60 graden,dit is toch niet goed.Ik heb een 1.6 szr.Waar zit de thermostaat?

Allround (0) PRO, 19 jaar geleden

Achter de distributieriemkap daarzit ook een dikke slang op gemonteerd m.a.w. distributieriem verwijderen en kap losmaken en dan kun je bij de thermostaat voor een monteur ± 1¼ werk, voor hobbyst (geen belediging) dubbel

waantjer (0), 19 jaar geleden

Maar moet dan de distributieriem er ook vanaf of kan die gewoon blijven zitten,die zit er net 30000 km op.Wat staat hier eigenlijk voor.Bij de garage hadden ze het over 30000,ik vindt dit wel erg weinig voor een distributiesnaar.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat klopt de riem moet los om de thermosstaat te vervangen.

De riem moet altijd vervangen worden als hij gedemonteerd wordt.

voor de Distri. riem staat: 60.000km

Willem

waantjer (0), 19 jaar geleden

Kan ik nu het wat warmer wordt dan niet door rijden en tegen de winter de thermostaat (en de distributiesnaar) vervangen of kan ik dan problemen krijgen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.