Opel Astra: temperatuurmeterproblemen

Bouwjaar: 1997, Motorcode: x18xe

Recent moest ik een lampje van mijn dashboard vervangen en sinds die tijd doet mijn temperatuur- en brandstofmeter vreemd. De brandstof meter gaat heen en weer, dan weer vol dan weer leeg, de temeratuurmeter komt eigenlijk niet meer omhoog, hij blijft in blauwe vlak alleen als ik een hele tijd stationair draai dan komt hij omhoog. De kabelboom achterop zit goed vast. Heeft iemand dit ook meegemaakt en wat is de oplosiing?

bartg

Geplaatst door bartg (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jaco1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat het een massa probleem is. Volgens mij zitten deze massa's bij elkaar aangesloten.

bartg (0), 16 jaar geleden

Bedoel je de massa achter de klokken?

jaco1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja Bart ik bedoel inderdaad de draden achter de klokken. Als dit het niet is hoor ik het wel.
Groeten Jacob

bartg (0), 16 jaar geleden

Ik heb afgelopen weekend nogal wat kilometers gemaakt, de temp-meter kwam pas laat op de juiste temperatuur en daar keurig blijven staan, geen probleem. Alleen als ik kortere stukken rij, ca 25-30km blijft hij gewoon in het blauwe vlak. De kachel wordt wel gewoon warm. Enkele weken geleden heb ik de kop eraf gehad nadat de distibutieriem kapot was gegaan. Hij loopt weer prima en gebruikt geen water. Blift het probleem met de temp-meter. Zou het de thermostaat soms kunnen zijn?

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je verhaal van de koppakking brengt me op een idee: volgens mij zitten er 1 of 2 massadraden uit de kabelboom aan het inlaatspruitstuk of cilinderkop gemonteerd. Zijn deze wel weer goed vast gedraaid?
Dat zou de oorzaak van je klacht wel eens kunnen zijn..........

Gr.

bartg (0), 16 jaar geleden

goed idee, ik zal voor de zekerheid even controleren. ik weet zeker dat er 1 massadraad zit bij jet inlaatspruitstuk.

erikcoumans (0), 16 jaar geleden

Hi

bij mijn Astra F 1.6 SZR werkte de temp-meter ook niet meer na vervangen van een lekkende koppakking. Toen 20000 km later de dist-riem werd vervangen, heb ik thermostaat meteen mee laten doen, nu werkt alles weer naar behoren, dus ja, ik denk dat je thermostaat defect is. Kost weinig, maar veel werk.

bartg (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat ik dan maar de thermostaat ga vervangen.
Bedankt voor je suggestie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.