Opel vectra benzine: thermostaat

Bouwjaar: 1992

Ik heb problemen met de koeling. Temperatuur loopt te snel op als ik rijd. Ventilator schakelt zich ook niet meer in. Waarschijnlijk een defecte thermostaat. Omdat ik wat krap bij kas zit wil ik hem zelf vervangen. Waar zit hij precies en waar moet ik nog op letten? Wie kan deze amateur beantwoorden.
Albert.

Hammerstein

Geplaatst door Hammerstein (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 19 jaar geleden

Zou kunnen dat thermostaat niet open gaat. Dit kan je testen door bij (te) warme motor de radiateur te voelen: voelt deze warm aan. Als deze koud blijft zou thermostaat de boosdoener kunnen zijn.
Vraagje, doet de verwarming in de auto het wel?

Twee andere mogelijk oorzaken:
-Thermometer werkt niet (goed). Als de radiateur warm aanvoelt bij warme motor werkt de thermostaat blijkbaar wel. Dus kan het ook gewoon de wijzer op het dashboard zijn die niet klopt.
-Als de koelvin niet aanspringt is het mogelijk een probleem met de thermokoppel in de radiateur die de koelvin zou moeten laten aanslaan. Maar met het koude weer op dit moment zou de koelvin niet echt nodig moeten zijn, en is de rijwind zelf voldoende voor de koeling.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermostaat zit bij de:
* 1.6 8v achter de distributie
* 1.8 & 2.0 8v zit deze voor op het blok (driehoekig met slang eraan met drie boutjes)

General Motors (0), 19 jaar geleden

Controleer ook tevens of er nog genoeg koelvloeistof inzit..En inderdaad ...controleer of thermometer nog wel goed werkt.

Mvg General Motors

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.