Opel Tigra: tigra koeling

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: x14xe

beste,

ff geleden ging mijn ventilators niet meer op stand 1 werken ( bij 100 graden ) toen wat aan relais gefrommelt en opeens ging het zo goed nu 1 maand verder ofzo doet de 1ste stand (langzame) het weer niet meer 2de stand wel gewoon MAAR als ik de schakelaar van airco op zet gaan ze wel nu is mijn vraag zou het ofwel een slecht contact zijn van af de thermoschakelaar naar dat relais zijn om hem aan te sturen of zou het de schakelaar zijn ?? er zitten 2 thermocontacten in ik denk een van airco en een van koeling maar zou het kunnen dat die thermoschakelar even goed kapot is dat die bijvoorbeeld niet meer schakelt bij 100 graden maar wel bij 110 ofzo?? zou datkunnen? of is dat toch een kwestie van bedrading??
er zitten 2 schakelaars op de radiator met een van 2 draden en een van 3 draden!? ik ga morgen eens kijken die relais weer eens doorverbinden als het dan wel gaat. graag reactie willem, petje??

alvast heel erg bedankt nu met dit mooie weer in aankomst moet dit toch wel in orde komen
mvg erwin

ERwin_jah

Geplaatst door ERwin_jah (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

die van 3 draden zal van de motorkoeling zijn.

deze schakelt in bij 98 graden op langzame stand en 103 graden op hoge snelheid.

deze gaan wel eens kapot, ik heb hier eentje gehad die bij 95 graden de snelle stand inschakelde en daarna overstapte op langzame stand, dat wil zeggen deze schakeaars kunnen rare dingen doen.

Willem

ERwin_jah (0) PRO, 15 jaar geleden

inmiddels werkt het weer weer aan relais gefrommelt 1x doorverbonden en ze werken weer ik denk dat die relais slecht aant worden is want soms tikt die en duurt ff dan eer ventilators aangaan? zou dat kunen dat relais tikt maar evengoed kapot is??? ik ga morgen na mijn werk als er dan nog tijd is en de dealer nog open is ff nieuwe relais halen dan is dat al uitgesloten is het dan nog dan vervang ik de zender maar goed dat wou ik weten dat die van 3 draden van koeling is maar kan het dan wat k zeg

als een relais tikt die nog kapot kan zijn??? greetz

Willem12089 (0) PRO, 15 jaar geleden

ja kan zekr zo zijn dat een relais tikt en dat geen contact maakt.

dus zou de oorzaak kunnen zijn inderdaad.

Willem

ERwin_jah (0) PRO, 15 jaar geleden

inmiddels vandaag contactspray aangedaan omdat ik vrijdag geen tijd had maar het blijft toch te werken precies nu ik weet het ook niet meer ik wacht het ff af tot volgende week end an gaik maar naar dealer relais halen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.